YG FAMILY 討論區---YG飯第一次召集

518 回覆
26 Like 27 Dislike
睇好yg 前途一片光明!做生意唔係淨係搞音樂咁簡單,資金周轉要好有計劃,同埋要配合個市場策略,所以d團唔可以成日cb到,但bp 個勢什至已經超越左2ne1,其他ikon 個d又賺到錢,公司背後仲有騰訊呢間巨無霸支持,進軍中國市場已經手到拿來。

真心?
http://www.koreaboo.com/news/yg-entertainment-signs-pds-5-koreas-top-television-shows/
MBC《radio star》& 《能力者們》Jo Seo Yoon, 《無限挑戰》Je Young Jae,《真正的男子漢》Kim Min Jong
Mnet 《音樂之神》Park Joon Soo
tvN 《SNL Korea》Yoo Sung Mo
簽PD做咩

老楊話要進軍電視製作呀嘛

好似話係製作團綜出dvd咁賣

完全唔睇好,音樂都味搞得好

就去搞其他野,我屌....老楊

雖然我都覺得佢有錢應該搵多D song producers,但我又覺得女飯嘅消費能力高,
之前BIGBANG 同GD&TOP都試過making of同隻碟分開買 YG藝人少上綜藝 同埋啲女飯都好想睇idol嘅互動
Bigbang weekly idol 2月8仲有一集
睇好yg 前途一片光明!做生意唔係淨係搞音樂咁簡單,資金周轉要好有計劃,同埋要配合個市場策略,所以d團唔可以成日cb到,但bp 個勢什至已經超越左2ne1,其他ikon 個d又賺到錢,公司背後仲有騰訊呢間巨無霸支持,進軍中國市場已經手到拿來。

真心?

moonshot 應該冇賺過
花樣旅行又唔好睇

真心?

花樣旅行又唔好睇

我唔會質疑 YG 的搵錢能力
但我只希望佢旗下的歌手可以出多d歌同上多d綜藝就夠

https://youtu.be/y2AIP-cG63k
幫你貼返條link
52秒開始
估唔到仲有得睇

幫你貼返條link
52秒開始
估唔到仲有得睇

係咪專登係TOP入伍前播最後一集

幫你貼返條link
52秒開始
估唔到仲有得睇

應該係有未播出嘅片段播番
BIGBANG MADE有冇人換碟

真心?

花樣旅行又唔好睇

花樣旅行都唔好睇?

幫你貼返條link
52秒開始
估唔到仲有得睇

會唔會係NCT剪唔到野

真心?

花樣旅行又唔好睇

花樣旅行都唔好睇?

其實真係mama地 ,個主題同concept係幾好,但拍出黎冇乜笑點,幾個主持又好似唔係主動搞笑type,
拜託冰箱同認哥果2個主持都係比較被動型,要有人拋梗佢地做接先有火花,但幾個主持入面冇人做到主動拋梗出黎果個,加埋有曹世鎬個煩膠

我估老楊想好似tvn羅pd咁,pd可以有好大自由度同空間去做節目,再sell番俾電視台,其實係好事黎既,但前提係佢俾埋自己既藝人出鏡

幫你貼返條link
52秒開始
估唔到仲有得睇

會唔會係NCT剪唔到野

週偶咁都仲有半集播

真心?

花樣旅行又唔好睇

花樣旅行睇到殷志源李宰鎮下車之後已經冇動力集集追 唔知點解越睇越悶

村傻 全世界都嚇窒咗

第二個揀生果竟然會揀咁大個柚子
但係最後啲大哥特登唔整爛佢個柚子嗰度真係好warm

柚子唔係佢所想既柚子

一開始佢睇錯係梨子

本身有睇新西頭2季,不過今季好睇好多
殷志源係一個好認真既癡線佬
佢cb畫左眼線之後堅係好型,但最新果集響酒店冇抹鼻涕個人中反光個反差好大

真心?

花樣旅行又唔好睇

花樣旅行都唔好睇?

花樣旅行都好睇?? 越做越Hea咁樣 由一開始三集一個旅行變到依家兩集一個旅行 cut到一忽忽咁 要睇呢種類型嘅節目 213高質好多
Zion.t成隻碟都係講佢女友 ,唔怪得之咁耐先cb,the song未睇中字都覺得好有戀愛feel,睇完覺得首歌根本用黎溝女

真心?

花樣旅行又唔好睇

花樣旅行都唔好睇?

花樣旅行都好睇?? 越做越Hea咁樣 由一開始三集一個旅行變到依家兩集一個旅行 cut到一忽忽咁 要睇呢種類型嘅節目 213高質好多

係多Guest 但cut到出嚟唔好笑 除咗交換牌個part有時有笑點 其他都好mama.....
YG飯
ikon除外

村傻 全世界都嚇窒咗

第二個揀生果竟然會揀咁大個柚子
但係最後啲大哥特登唔整爛佢個柚子嗰度真係好warm

柚子唔係佢所想既柚子

一開始佢睇錯係梨子

本身有睇新西頭2季,不過今季好睇好多
殷志源係一個好認真既癡線佬
佢cb畫左眼線之後堅係好型,但最新果集響酒店冇抹鼻涕個人中反光個反差好大

水晶男孩有次上radio star 殷志源嗰幅綜藝同舞台上嘅對比圖真係
有冇人放bb made full album
有冇人放bb made full album

大把貨喇

.......咁你真係有所不知,之前佢地仲有幾件大單野,我純粹覺得BIGBANG已經可以做到人地可以見怪不怪

BIGBANG去夜店係型,係正常

IKON去夜店係唔見得光,係DIRTY

可唔可以講多d

講黎做o乜,GOOGLE啦

我google過啦 除咗果幾單真係揾唔到其他大單野
咁飯得都想知多d嘅...

好行唔送,大把野睇,慢慢失望,對我黎講,完全無感覺

對與錯就好主觀.
http://bbs.tianya.cn/post-funinfo-6862753-1.shtml
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞