YG FAMILY 討論區---YG飯第一次召集

518 回覆
26 Like 27 Dislike
留名
btw Zion.t所屬嗰個black label係乜黎?
咁佢算唔算係yg一員? 好似隔咗一層咁

係yg旗下既 應該可以話係一個音樂製作team/一個分支line咁樣
留名
btw Zion.t所屬嗰個black label係乜黎?
咁佢算唔算係yg一員? 好似隔咗一層咁

YG全面啟動“THE BLACK LABEL”,Zion.T首發!

“THE BLACK LABEL”是YG代表製作人TEDDY設立的YG下設獨立工作室。所屬歌手有正在以評委身份出演Mnet《SHOW ME THE MONEY 5》的歌手Zion.T和製作人KUSH。

最近,“THE BLACK LABEL”在YG社屋附近開設了獨立音樂工作室。目前,正在積極擴大製作人陣容,已全面開始運營。該工作室在YG的大力後援下,將以黑人音樂為基礎,嘗試各種不同風格的音樂,並挖掘新人等,力求打造新音樂創作基礎。

梁代表表示,“個性鮮明,自由創作的Artist才能打造出最具競爭力的音樂。因此,LABEL會是單獨運營的結構,而YG則在背後提供全方位的支援。”

http://www.yg-life.com/archives/76969?lang=zh
Zion.T - Complex (feat. G-DRAGON)
呢首都好正

Feat左gd應該會紅 不過真係幾好聽

聽左一陣,我反而覺得ZIONT一個人單唱仲好

無計,gd個名的確可以吸多啲人聽

音源流氓唔需要GD光環加持

聽左一陣,我反而覺得ZIONT一個人單唱仲好

無計,gd個名的確可以吸多啲人聽

音源流氓唔需要GD光環加持

Fans呢啲野,點會嫌多
我覺得akmu啲歌都好正
SE7EN呢個開國功臣(YG全盛時期)係咪冇再簽?繼續服緊兵役?
老實講2NE1解散好可惜,老楊好仆街,拖青春。
SE7EN呢個開國功臣(YG全盛時期)係咪冇再簽?繼續服緊兵役?

退咗役啦 冇再續yg 自己成立咗公司
留名先

有睇過有SE7EN份既綜藝,覺得佢好好
只可以話yg好多真心搞音樂既元老都走左,剩返楊生呢啲剩係想賺錢既仆街
Bigbang 2ne1
Bigbang 2ne1

Bigbang 最中意

只可以話yg好多真心搞音樂既元老都走左,剩返楊生呢啲剩係想賺錢既仆街

2011年之後就唔再係family
真係純粹職場
家族飯留名

真係純粹職場

果陣睇強心臟仲覺得係family
YG 飯留名
留名

真係純粹職場

佢自己開左間經紀公司做社長

真係純粹職場

佢自己開左間經紀公司做社長

都係一件好事黎既

真係純粹職場

Top以前次次都係叫ygfamily,好開心,大概2011之後講到明呢到只係做野既地方,我記得yb都話過 佢覺得呢到同以前已經唔一樣

Zion.T痴線
三首入實時TOP5,RV得第6
btw,點樣查ichart,好鬼難用

真係純粹職場

Top以前次次都係叫ygfamily,好開心,大概2011之後講到明呢到只係做野既地方,我記得yb都話過 佢覺得呢到同以前已經唔一樣

以前個班artist 而家得返psy bigbang 同CL Dara
quote] 好驚bigbang散[/quote]

上年先簽完長約,之後入伍,應該呢十年都唔會
以前好鍾意YG啲人
21,BB,AKMU,Lee Hi,WINNER

垃圾YG 簽曬啲人返黎雪人

真係純粹職場

以前個班artist 而家得返psy bigbang 同CL Dara

上年又話會幫psy出歌
雖然佢啲歌好煩膠但成日都會拎出黎loop
好鍾意daddy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞