YG FAMILY 討論區---YG飯第一次召集

518 回覆
26 Like 27 Dislike
ziont 隻 album 首首歌都好好聽
ziont 隻 album 首首歌都好好聽

好屈機
其實係唔係因為ceo變左係YG細佬做 所以搞到YG而家咁?
好驚bigbang散

上年先簽完長約,之後入伍,應該呢十年都唔會

唔係簽左一年咋咩
好驚bigbang散

上年先簽完長約,之後入伍,應該呢十年都唔會

唔係簽左一年咋咩

自膠左

Zion.T痴線
三首入實時TOP5,RV得第6
btw,點樣查ichart,好鬼難用

http://www.instiz.net/bbs/list.php?id=spage&no=8

有睇過有SE7EN份既綜藝,覺得佢好好
只可以話yg好多真心搞音樂既元老都走左,剩返楊生呢啲剩係想賺錢既仆街

2011年之後就唔再係family
真係純粹職場

Top以前次次都係叫ygfamily,好開心,大概2011之後講到明呢到只係做野既地方,我記得yb都話過 佢覺得呢到同以前已經唔一樣

以前個班artist 而家得返psy bigbang 同CL Dara

好老實,如果唔係咁好彩簽到PSY翻黎,仲要紅到咁仆街,YG真係好危險

真係純粹職場

Top以前次次都係叫ygfamily,好開心,大概2011之後講到明呢到只係做野既地方,我記得yb都話過 佢覺得呢到同以前已經唔一樣

以前個班artist 而家得返psy bigbang 同CL Dara

上年又話會幫psy出歌
雖然佢啲歌好煩膠但成日都會拎出黎loop
好鍾意daddy

佢相對之前算收歛左,係佢味入YG果陣,果首RIGHT NOW先啦

真係痴撚線,唉...YG又改變左一個藝人既風格,唔係幾開心

真係純粹職場

上年又話會幫psy出歌
雖然佢啲歌好煩膠但成日都會拎出黎loop
好鍾意daddy

佢相對之前算收歛左,係佢味入YG果陣,果首RIGHT NOW真係痴撚線

唉...YG又改變左一個藝人既風格,唔係幾開心
on9 YG又嚟料? BLACKPINK而家個勢咁好,就快撚d捧紅佢地先啦,有咩理由出道無耐未企得住腳就去日本,咁咪又好似Winner同IKON咁? 同埋BP綜藝好笑,特別Jisoo同Rose,被佢地上多啲啦 BB入伍同21解散,YG真係唔驚佢地嘅師弟妹接唔班?
on9 YG又嚟料? BLACKPINK而家個勢咁好,就快撚d捧紅佢地先啦,有咩理由出道無耐未企得住腳就去日本,咁咪又好似Winner同IKON咁? 同埋BP綜藝好笑,特別Jisoo同Rose,被佢地上多啲啦 BB入伍同21解散,YG真係唔驚佢地嘅師弟妹接唔班?

YG現時最可能推日本既係IKON

唔係BLACKPINK

唔係BLACKPINK

blackpink照依家個勢一定可以接2ne1
但如果去日本就等於自斷前途

有睇過有SE7EN份既綜藝,覺得佢好好
只可以話yg好多真心搞音樂既元老都走左,剩返楊生呢啲剩係想賺錢既仆街

真係純粹職場

好老實,如果唔係咁好彩簽到PSY翻黎,仲要紅到咁仆街,YG真係好危險

只可以話根基就已經打好 之後點行就要睇YG

唔係BLACKPINK

嚇死
IKON上年都已經推緊,睇過個表IKON係日本公演咗成30次,但動員人數唔係話好多(比起排前一位嘅閃公演多5次但動員人數少參唔多11萬),情況有啲似BB 09-11年係日本活動個情況

Zion.T
自己阻住自己AK

唔係BLACKPINK

blackpink照依家個勢一定可以接2ne1
但如果去日本就等於自斷前途

Winner當年出道個勢好好,掃哂新人獎,都睇好佢地接班,只係YG作死。就係怕YG又嚟料
其實係唔係因為ceo變左係YG細佬做 所以搞到YG而家咁?

CEO主要係搞行政野,我又唔覺得YG變雪櫃係因為cut cost或剩係想賺錢
http://www.koreaboo.com/news/yg-entertainment-signs-pds-5-koreas-top-television-shows/
MBC《radio star》& 《能力者們》Jo Seo Yoon, 《無限挑戰》Je Young Jae,《真正的男子漢》Kim Min Jong
Mnet 《音樂之神》Park Joon Soo
tvN 《SNL Korea》Yoo Sung Mo
簽PD做咩
http://www.koreaboo.com/news/yg-entertainment-signs-pds-5-koreas-top-television-shows/
MBC《radio star》& 《能力者們》Jo Seo Yoon, 《無限挑戰》Je Young Jae,《真正的男子漢》Kim Min Jong
簽PD做咩

老楊話要進軍電視製作呀嘛
簽PD做咩

好似話係製作團綜出dvd咁賣
簽PD做咩

好似話係製作團綜出dvd咁賣

完全唔睇好,音樂都味搞得好

就去搞其他野,我屌....老楊
留名留名
韓國「孝親藝人」排行榜

第3名 GD

「BIGBANG」隊長G-Dragon 13歲進入「YG娛樂」當練習生,當時身上沒錢的他,常窩在宿舍
忍受空腹的煎熬,多虧父母支持才度過在「YG娛樂」的6年練習生生涯。而他在練習生期間
也培養出創作能力,出道後成為偶像界版權費最高的歌手,一年光靠版權收入就可拿到8億
韓幣 (約台幣2200萬元)。收入豐厚的他,曾在首爾聖水洞買下30億韓幣(約台幣8100萬
元)高級大廈,4年前則花10億韓幣 (約台幣2700萬元)在南韓京畿道蓋渡假村,裝潢全部
由他一手包辦,並交給父母經營,該地也成為粉絲們朝聖偶像的觀光景點。
簽PD做咩

唔係呀嘛
睇好yg 前途一片光明!做生意唔係淨係搞音樂咁簡單,資金周轉要好有計劃,同埋要配合個市場策略,所以d團唔可以成日cb到,但bp 個勢什至已經超越左2ne1,其他ikon 個d又賺到錢,公司背後仲有騰訊呢間巨無霸支持,進軍中國市場已經手到拿來。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞