YG FAMILY 討論區---YG飯第一次召集

518 回覆
26 Like 27 Dislike
YG飯
ikon 除外

究竟ikon做乜
YG飯
ikon 除外

究竟ikon做乜

隊長打忙內 好似係

IKON食屎,YG入面為一一隊想黑,完全無興趣,唔會接受

我覺得哩個帖唔洗介紹咁多

直接放個YG LOGO就得

點解咁憎佢地嘅

上網GOOGLE啦,IKON撐得佢地既一定係飯,唔會係正常人

特別我飯左咁耐BIGBANG,鍾意佢地就真係假

死開啲啦,IKON....真係BAD ICON

比較想聽下點解唔中意IKON 因為yg狂捧?

對我嚟講啦 唔鍾意Ikon嘅原因 除此YG狂捧之外(出完Winner岩岩一年 就推IKON出嚟 加上個陣Win話會改變/解散輸嗰隊 跟住又再出Mix and Match 剩係加多三個人落去 簡七個人出道 明眼人都知經過WIN之後 team B嗰六個已經儲夠人氣 再玩投票 佢地出硬道 咁菊花之前講嘅嘢其實已經冇鳩用) 個別成員(BI)性格好有問題 同埋實力係咪真係夠班啦 除咗Bobby真係夠料 BI勉勉強強
YG飯
ikon 除外

究竟ikon做乜

個人推測
bi 打人
出道個陣相對winner推得勁
老楊偏心
係咪呢啲原因多
1TYM呢
btw呢啲有冇winner勝勛飯
winner入面最鍾意佢 好得意好有魅力
https://www.youtube.com/watch?v=fM1_xu1nXKg&feature=youtu.be
NAM TAEHYUN - GOOD MAN
頭先ig 8分鐘直播唱左首自己作嘅歌

半月朋友入面既佢好得意
比呢套野圈左飯

半月朋友入面既佢好得意
比呢套野圈左飯

win開始已經好鍾意佢
半月朋友最鍾意嘅b都係最痴佢嗰個池𧙗
YG飯
ikon 除外

究竟ikon做乜

個人推測
bi 打人
老楊偏心
係咪呢啲原因多

我岩岩都google左好多po
覺得ikon忙內好慘
Winner都好慘
Winner贏左ikon嗰陣楊菊花個樣難睇到
好似仲話bigbang公布左好多首歌,拎到好多奬之後俾yg無限期推後專輯推出時間 原因仲係因為yg要安排比ikon出道靠bigbang既口碑幫佢地谷人氣
YG飯
ikon 除外

究竟ikon做乜

個人推測
bi 打人
老楊偏心
係咪呢啲原因多

上面講嘅全部認同
另外個人覺得ikon同yg 個feel唔太夾 冇yg人果個魅力 有冇人明我講咩?

點解咁憎佢地嘅

上網GOOGLE啦,IKON撐得佢地既一定係飯,唔會係正常人

對我嚟講啦 唔鍾意Ikon嘅原因 除此YG狂捧之外(出完Winner岩岩一年 就推IKON出嚟 加上個陣Win話會改變/解散輸嗰隊 跟住又再出Mix and Match 剩係加多三個人落去 簡七個人出道 明眼人都知經過WIN之後 team B嗰六個已經儲夠人氣 再玩投票 佢地出硬道 咁菊花之前講嘅嘢其實已經冇鳩用) 個別成員(BI)性格好有問題 同埋實力係咪真係夠班啦 除咗Bobby真係夠料 BI勉勉強強

除左佢地自黑,仲有,楊生拎BIGBANG硬推IKON無數次

一兩次都算可以,但用到BIGBANG好似工具咁,家陣邊撚個係大佬???

IKON肯定係大佬啦屌.
ZionT今晚係咪出album 見到gd同yb ig有幫佢推人氣

有首搵左gd feat.

Btw其實我基本上淨係飯bigbang,見到yg post所以入黎經過下

其實出左預告,我無睇哩度有無人放上o黎

第二頁果堆link度有
毒撚無人理

無睇到,

仲有, 唔建議放咁多野係第一頁

放張YG圖就夠

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/f0/2d/bd/f02dbd662a7c401b883e239907f5ac87.png

點解咁憎佢地嘅

iKON事件懶人包 PART 1 PART2
https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1451893081.A.F90.html

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1458935705.A.B16.html

一兩次都算可以,但用到BIGBANG好似工具咁,家陣邊撚個係大佬???

仲有見到話2015 yg拎bigbang唔出席mama黎逼主辦方俾只係出道幾個月既ikon唱3首歌,屌,嗰年橫掃獎既bigbang都係唱3首咋,2014 winner拎新人獎都淨係唱1首咋
同埋Bigbang mama拎獎致辭既時間ikon仲竟然衝埋上台,推左勝利出鏡頭,迫左大聲去第2排,阻住太陽搞到佢講唔到野
楊菊花當bigbang係乜,睇到好嬲

究竟ikon做乜

個人推測
bi 打人
老楊偏心
係咪呢啲原因多

覺得ikon忙內好慘
Winner都好慘
好似仲話bigbang公布左好多首歌,拎到好多奬之後俾yg無限期推後專輯推出時間 原因仲係因為yg要安排比ikon出道靠bigbang既口碑幫佢地谷人氣

我係飯都講句,我覺得一開波bi應該真係唔多鍾意忙內 始終本身一個team但夾硬加左人,好似比人分左啲野咁? 但我估依家點都好過以前嘅,打人單野都應該比人照過肺?
衰啲講句,當初唔係teamA贏左嘅話我覺得老楊根本唔會比佢地出道 雖然我幾鍾意winner

仲有見到話2015 yg拎bigbang唔出席mama黎逼主辦方俾只係出道幾個月既ikon唱3首歌,屌,嗰年橫掃獎既bigbang都係唱3首咋,2014 winner拎新人獎都淨係唱1首咋
同埋Bigbang mama拎獎致辭既時間ikon仲竟然衝埋上台,推左勝利出鏡頭,迫左大聲去第2排,阻住太陽搞到佢講唔到野

除左話唔出席,仲有斷送bigbang 2個mama獎換ikon表演機會
ZionT今晚係咪出album 見到gd同yb ig有幫佢推人氣

有首搵左gd feat.

GD FEAT就好似係YG套餐咁

唉....GD真係好尊敬楊生

我覺得依加yg⋯⋯係咪都撻下bigbang 撻下gd出黎 淨係為左推人氣

GD係YG套餐

BIGBANG係IKON專屬套餐

所以有人叫我去尊重佢?食屎啦,我絕對唔會.
2NE1

究竟ikon做乜

個人推測
bi 打人
老楊偏心
係咪呢啲原因多

覺得ikon忙內好慘
Winner都好慘

我係飯都講句,我覺得一開波bi應該真係唔多鍾意忙內 始終本身一個team但夾硬加左人,好似比人分左啲野咁? 但我估依家點都好過以前嘅,打人單野都應該比人照過肺?
衰啲講句,當初唔係teamA贏左嘅話我覺得老楊根本唔會比佢地出道 雖然我幾鍾意winner

果陣時睇就知道WINNER會贏啦

一贏真係開心死,但老楊個樣好似死老豆咁款
「GD2012年上go show這個綜藝節目時清清楚楚的說了他寫歌都是按照成員的音色特色來寫的,並且他只為自己和成員以及組合寫歌。然而2015年年末YG楊賢碩居然說出GD寫的歌不適合bigbang,適合IKON。bigbang的專輯拖了三年沒發,卻把bigbang的歌搶去給了IKON,說出不適合bigbang適合IKON,還說GD主動送的,你是在搞笑???GD忙自家演唱會忙自家專輯都忙不過來,突然神經了把寫好的歌按照bigbang特性寫的歌送給IKON???」
哇屌
2NE1

2NE1 同WG 步入新世代後塵

BLACKPINK TWICE

SM仲有對少時,唔知撐得幾耐.
YG飯
ikon 除外

究竟ikon做乜

個人推測
bi 打人
老楊偏心
係咪呢啲原因多

上面講嘅全部認同
另外個人覺得ikon同yg 個feel唔太夾 冇yg人果個魅力 有冇人明我講咩?

覺,歌唔係話差,都好聽但係佢地BI成日作my type,#wyd
同埋LIVE有少少怪
YG飯
ikon 除外

究竟ikon做乜

個人推測
bi 打人
老楊偏心
係咪呢啲原因多

上面講嘅全部認同

覺,歌唔係話差,都好聽但係佢地BI成日作my type,#wyd
同埋LIVE有少少怪

完全無聽過,除左BOBBY果首SOLO之外

仲有我去搵歌聽果陣,見到佢地有首歌叫AIRPLANE,真係阻頭阻勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞