YG FAMILY 討論區---YG飯第一次召集

518 回覆
26 Like 27 Dislike
我唔會好似上面位巴打咁話ikon垃圾係事實
不過如果你覺得ikon一出道出成8首歌都叫做待遇同winner差唔多嘅話 我真係冇野好講

拿,YG雪返一年半ikon我就信無偏心啦

不佢地由九月睇到一月,仲有五有首奇怪野都覺得YG個心偏埋一面
我覺得上年5-7月係ikon/winner cb,但係唔知做乜停到8月bp

其實有諗過會唔會南妹退團件事都影響左進度 再加菊花 搞到winner空白期更長

WINNER對上一次CB又一年
出到差唔多3年半得兩隻碟4首主打
計埋MOBB都係5,6隻
不過如果你覺得ikon一出道出成8首歌都叫做待遇同winner差唔多嘅話 我真係冇野好講

不佢地由九月睇到一月,仲有五有首奇怪野都覺得YG個心偏埋一面
我覺得上年5-7月係ikon/winner cb,但係唔知做乜停到8月bp

其實有諗過會唔會南妹退團件事都影響左進度 再加菊花 搞到winner空白期更長

我覺得到5尾係ikon不過避exo,咁推WINNER但係南太鉉出事
[악동뮤지션 (AKMU) - 2017 악동뮤지션 콘서트 [일기장] 수현일기]

#AKMU #악동뮤지션 #악동뮤지션콘서트 #일기장 #DIARY #수현일기 #SUHYUNsSTORY #170325 #5PM #170331 #8PM #TicketOpen #YG

我覺得到5尾係ikon不過避exo,咁推WINNER但係南太鉉出事

我一直都覺得唔推winner可能真係內部有問題
南妹走 其他人都冇咩反應 好似要佢早走早著咁
依家叫做settle左件事 睇下會唔會好d

我一直都覺得唔推winner可能真係內部有問題
南妹走 其他人都冇咩反應 好似要佢早走早著咁
依家叫做settle左件事 睇下會唔會好d

真係要睇下
話說Zion.T出左碟....當唔當YG2月有人做左野 lol
話說Zion.T出左碟....當唔當YG2月有人做左野 lol

Ziont都唔完全算係yg既
[AKMU - ‘사춘기 하(思春記 下)’ NEXT SINGLECUT]
originally posted by yg-life.com
#AKMU #악뮤 #악동뮤지션 #못생긴척 #PlayUgly #NEXTSINGLECUT #YG

【體育東亞】BIGBANG 將繼續以4人組進行亞洲巡演

因成員T.O.P入伍,業界都推測BIGBANG成員們暫時會以個人活動為主。然而,為了將空白期減到最少,其餘4名成員將以4人組的形式進行亞巡。5月初將首先前往日本,在福岡-東京-大阪3個城市的巨蛋舉行演唱會。

⋯⋯⋯⋯ #總之巡就對了 #巡巡巡巡巡巡巡巡到退伍就對了

cr me2day
轉自yg Hong Kong follower

咁姐係Solo走數

因成員T.O.P入伍,業界都推測BIGBANG成員們暫時會以個人活動為主。然而,為了將空白期減到最少,其餘4名成員將以4人組的形式進行亞巡。5月初將首先前往日本,在福岡-東京-大阪3個城市的巨蛋舉行演唱會。

cr me2day

咁姐係Solo走數

what the fuck

cr me2day

咁姐係Solo走數

不如成個yg搬去日本

cr me2day

咁姐係Solo走數

下又唔solo拿

cr me2day

咁姐係Solo走數

唔撚係呀 菊花根本就想搾乾搾盡
想佢地四個各自出下solo

cr me2day

咁姐係Solo走數

YG點會咁容易放棄搶錢機會

上半年巡撚完 下半年solo再巡

搾乾榨盡

cr me2day

咁姐係Solo走數

YG點會咁容易放棄搶錢機會

上半年巡撚完 下半年solo再巡

搾乾榨盡

好掛住TOP😞😞

cr me2day

咁姐係Solo走數

不如成個yg搬去日本

唔知點解,笑左

咁老實講,人地市場真係屈機
有冇水晶飯會去生日會?

cr me2day

咁姐係Solo走數

頂 說好的solo呢
top 入伍都係一個契機俾佢哋做各自音樂
擺明因為gd 太陽下年都要入伍想賺盡佢先

btw 好掛住top
好掛住TOP😞😞

有咩好掛住,就算唔入伍,都未係一樣見唔到
好掛住TOP😞😞

有咩好掛住,就算唔入伍,都未係一樣見唔到

起碼有演唱會 又可以睇佢拍吓戲
好彩嘅話 yg會放佢哋上綜藝
近排翻煲緊團綜
有冇水晶飯會去生日會?

我想四月去
唔知到時候會唔會有20週年con呢
有冇水晶飯會去生日會?

我想四月去
唔知到時候會唔會有20週年con呢

有既 我諗就快有消息
T.O.P四次元對話曝光! 軍中同僚:睡他旁邊好幸福

記者吳睿慈/綜合報導

南韓天團BIGBANG大哥T.O.P已於9日正式從軍,現正在論山陸軍訓練所展開為期4個禮拜的
受訓,日前訓練所終於釋出團體照片,包括他和同期入伍的金俊秀著,一解粉絲思念之情
。近期,網路上更出現與他同期的隊友爆料他在軍中的對話,四次元回應帶給同僚許多笑
聲。

T.O.P被曝光的對話中,一名與他在軍中為同期的同僚提醒他:「軍中要用以Da結尾的敬
語回答才行。」但他卻四次元地用新歌《Fxxk it》(韓文意指:哎呀,不管了)的方式
回應,帶給軍中許多笑聲。

該名同僚還寫道「今天也可以睡在T.O.P旁邊,看著他的臉睡覺,真的好幸福喔。」PO文
曝光後,讓大批粉絲狂喊羨慕,還有人開玩笑表示「該當兵了」、「我也想跟藝人一起訓
練」。

cr:http://star.ettoday.net/news/870292
T.O.P四次元對話曝光! 軍中同僚:睡他旁邊好幸福

記者吳睿慈/綜合報導

南韓天團BIGBANG大哥T.O.P已於9日正式從軍,現正在論山陸軍訓練所展開為期4個禮拜的
受訓,日前訓練所終於釋出團體照片,包括他和同期入伍的金俊秀著,一解粉絲思念之情
。近期,網路上更出現與他同期的隊友爆料他在軍中的對話,四次元回應帶給同僚許多笑
聲。

T.O.P被曝光的對話中,一名與他在軍中為同期的同僚提醒他:「軍中要用以Da結尾的敬
語回答才行。」但他卻四次元地用新歌《Fxxk it》(韓文意指:哎呀,不管了)的方式
回應,帶給軍中許多笑聲。

該名同僚還寫道「今天也可以睡在T.O.P旁邊,看著他的臉睡覺,真的好幸福喔。」PO文
曝光後,讓大批粉絲狂喊羨慕,還有人開玩笑表示「該當兵了」、「我也想跟藝人一起訓
練」。

cr:http://star.ettoday.net/news/870292

gay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞