YG FAMILY 討論區---YG飯第一次召集

518 回覆
26 Like 27 Dislike

.......咁你真係有所不知,之前佢地仲有幾件大單野,我純粹覺得BIGBANG已經可以做到人地可以見怪不怪

BIGBANG去夜店係型,係正常

IKON去夜店係唔見得光,係DIRTY

可唔可以講多d

講黎做o乜,GOOGLE啦

我google過啦 除咗果幾單真係揾唔到其他大單野
咁飯得都想知多d嘅...

好行唔送,大把野睇,慢慢失望,對我黎講,完全無感覺

對與錯就好主觀.
http://bbs.tianya.cn/post-funinfo-6862753-1.shtml

咁相對黎講 top同太陽個單好撚小事
有冇人放bb made full album

大把貨喇

想要yg手工版
睇好yg 前途一片光明!做生意唔係淨係搞音樂咁簡單,資金周轉要好有計劃,同埋要配合個市場策略,所以d團唔可以成日cb到,但bp 個勢什至已經超越左2ne1,其他ikon 個d又賺到錢,公司背後仲有騰訊呢間巨無霸支持,進軍中國市場已經手到拿來。

真心?

moonshot 應該冇賺過
花樣旅行又唔好睇

我唔會質疑 YG 的搵錢能力
但我只希望佢旗下的歌手可以出多d歌同上多d綜藝就夠

花樣旅行都唔好睇?

花樣旅行都好睇?? 越做越Hea咁樣 由一開始三集一個旅行變到依家兩集一個旅行 cut到一忽忽咁 要睇呢種類型嘅節目 213高質好多

係多Guest 但cut到出嚟唔好笑 除咗交換牌個part有時有笑點 其他都好mama.....

.....我覺得好睇...咩事...我口味睇黎唔係大眾

村傻 全世界都嚇窒咗

第二個揀生果竟然會揀咁大個柚子
但係最後啲大哥特登唔整爛佢個柚子嗰度真係好warm

柚子唔係佢所想既柚子

一開始佢睇錯係梨子

本身有睇新西頭2季,不過今季好睇好多
殷志源係一個好認真既癡線佬
佢cb畫左眼線之後堅係好型,但最新果集響酒店冇抹鼻涕個人中反光個反差好大

水晶男孩有次上radio star 殷志源嗰幅綜藝同舞台上嘅對比圖真係

佢真係型仔,認真,GAY味濃都要講架啦

但佢轉換角色真係好成功,一時可以型仔,一時可以好綜藝
當年大聲單野,YG派去同家屬傾嘅仆街代表同死者家屬講唔好獅子開大口,BIGBANG無咗大聲都無問題由以前到而家,YG PR嘅危機處理就係由鳩佢唔處理,仲會嫌未夠災難,再火上加油

.......咁你真係有所不知,之前佢地仲有幾件大單野,我純粹覺得BIGBANG已經可以做到人地可以見怪不怪

可唔可以講多d

對與錯就好主觀.
http://bbs.tianya.cn/post-funinfo-6862753-1.shtml

好似話就11年嘅事令YG使得太多錢,所以12年CB個陣就要搞埋世巡(Alive tour),世巡完到日巡,巡足一年有多去撲水

好似話就11年嘅事令YG使得太多錢,所以12年CB個陣就要搞埋世巡(Alive tour),世巡完到日巡,巡足一年有多去撲水

唉屌,明明yg大部分錢都係bb賺返黎
當年大聲單野,YG派去同家屬傾嘅仆街代表同死者家屬講唔好獅子開大口,BIGBANG無咗大聲都無問題由以前到而家,YG PR嘅危機處理就係由鳩佢唔處理,仲會嫌未夠災難,再火上加油

ikon手燈果次都智障喇
解釋都唔解釋下

根本成間公司都係靠bb
遲d gd入埋伍
無人接到班睇你點死

根本成間公司都係靠bb
遲d gd入埋伍
無人接到班睇你點死

最大問題係,竟然當IKON哩啲垃圾為親生仔

BIGBANG真係孝子o黎,愚孝果種

根本成間公司都係靠bb
遲d gd入埋伍
無人接到班睇你點死

Ikon太多人除左bobby真係無個有印象
又唔好咁講
如果bigbang唔係yg又有無咁有自由度先
淨係5條友基本上唔點跳舞已經少有啦

根本成間公司都係靠bb
遲d gd入埋伍
無人接到班睇你點死

又唔好咁講

就係唔洗跳舞先入屋
去唱K,點佢地啲歌,大家都識唱,得果幾下,大家都識跳。
你話EXO係跳得型,但係得個睇字

村傻 全世界都嚇窒咗

第二個揀生果竟然會揀咁大個柚子
但係最後啲大哥特登唔整爛佢個柚子嗰度真係好warm

柚子唔係佢所想既柚子

一開始佢睇錯係梨子

本身有睇新西頭2季,不過今季好睇好多
殷志源係一個好認真既癡線佬
佢cb畫左眼線之後堅係好型,但最新果集響酒店冇抹鼻涕個人中反光個反差好大

水晶男孩有次上radio star 殷志源嗰幅綜藝同舞台上嘅對比圖真係

睇話好似係痘痘貼

殷志源真心好型
雖然我係鍾意綜藝嘅佢多啲
好期待水晶20週年

睇話好似係痘痘貼

殷志源真心好型
好期待水晶20週年

有冇人會去睇20週年

又唔好咁講

就係唔洗跳舞先入屋

所以咪話佢地如果唔係yg咩未必咁成功囉
同時亦因爲佢地2ne1都咁成功
搞到yg以為佢d團一出就成功唔洗推

睇話好似係痘痘貼

殷志源真心好型
好期待水晶20週年

有冇人會去睇20週年

想去啊 但係唔知點買飛

可唔可以講多d

對與錯就好主觀.

雖然可能俾人話盲粉 個人覺得大麻真係冇咩大不了
大成嗰件事 睇得出佢好有悔意 希望有一日佢可以喺返韓國出碟
真係好鍾意佢唱歌

睇話好似係痘痘貼

殷志源真心好型
好期待水晶20週年

有冇人會去睇20週年

想去啊 但係唔知點買飛

幾時黎香港呀

佢地演唱會隻碟有啲想買
但bb果隻又想買
賣腎都唔掂

根本成間公司都係靠bb
遲d gd入埋伍
無人接到班睇你點死

又唔好咁講

無BIGBANG,IKON會出現?

睇話好似係痘痘貼

殷志源真心好型
好期待水晶20週年

有冇人會去睇20週年

想去啊 但係唔知點買飛

係咪應該都係interpark啲網賣,等佢出公告等左好耐啊屌 已經忍左手唔去12月個幾場又唔去1月個seoul final

有冇人會去睇20週年

想去啊 但係唔知點買飛

幾時黎香港呀

佢地演唱會隻碟有啲想買
但bb果隻又想買
賣腎都唔掂

香港..我覺得機會好微 始終fan base又唔大,寧願飛去搵佢地好過
已經買左佢地隻演唱會blu-ray
bb飯留名

又唔好咁講

就係唔洗跳舞先入屋

咁老實 佢出新團即使佢唔推 都會有noise過三大除外嘅公司狂推嘅新團 不過依家算好啦 你見BlackPink都有上過週偶同RS 以前上都唔洗上

又唔好咁講

就係唔洗跳舞先入屋

咁老實 佢出新團即使佢唔推 都會有noise過三大除外嘅公司狂推嘅新團 不過依家算好啦 你見BlackPink都有上過週偶同RS 以前上都唔洗上

舊年開始起碼會放佢地上綜藝

有冇人會去睇20週年

想去啊 但係唔知點買飛

幾時黎香港呀

佢地演唱會隻碟有啲想買
但bb果隻又想買
賣腎都唔掂

香港..我覺得機會好微 始終fan base又唔大,寧願飛去搵佢地好過
已經買左佢地隻演唱會blu-ray

好想睇佢地con
隻碟幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞