YG FAMILY 討論區---YG飯第一次召集

518 回覆
26 Like 27 Dislike
T.O.P四次元對話曝光! 軍中同僚:睡他旁邊好幸福

記者吳睿慈/綜合報導

南韓天團BIGBANG大哥T.O.P已於9日正式從軍,現正在論山陸軍訓練所展開為期4個禮拜的
受訓,日前訓練所終於釋出團體照片,包括他和同期入伍的金俊秀著,一解粉絲思念之情
。近期,網路上更出現與他同期的隊友爆料他在軍中的對話,四次元回應帶給同僚許多笑
聲。

T.O.P被曝光的對話中,一名與他在軍中為同期的同僚提醒他:「軍中要用以Da結尾的敬
語回答才行。」但他卻四次元地用新歌《Fxxk it》(韓文意指:哎呀,不管了)的方式
回應,帶給軍中許多笑聲。

該名同僚還寫道「今天也可以睡在T.O.P旁邊,看著他的臉睡覺,真的好幸福喔。」PO文
曝光後,讓大批粉絲狂喊羨慕,還有人開玩笑表示「該當兵了」、「我也想跟藝人一起訓
練」。

cr:http://star.ettoday.net/news/870292

gay

我都想訓係top隔離

好葡萄
不過咁起碼證明佢過得幾好 仲會講吓笑
有冇水晶飯會去生日會?

我想四月去
唔知到時候會唔會有20週年con呢

有既 我諗就快有消息

通常你哋去邊搵代購?
20週年我咁啱喺韓國 好想去
有冇水晶飯會去生日會?

我想四月去

有既 我諗就快有消息

通常你哋去邊搵代購?

我都想知 想去但唔識買
有冇水晶飯會去生日會?

我想四月去

有既 我諗就快有消息

通常你哋去邊搵代購?

我都想知 想去但唔識買

自己上網搶
我第一個禮拜一定要到韓國,所以唔知可以點stay到15號 太長
有冇水晶飯會去生日會?

我想四月去

有既 我諗就快有消息

通常你哋去邊搵代購?

我都想知 想去但唔識買

自己上網搶
我第一個禮拜一定要到韓國,所以唔知可以點stay到15號 太長

我之前都係自己搶
Hoony生日快樂 又後生左一歲

Hoony生日快樂 又後生左一歲

好靚星期六見啦
#GD太陽勝利澳門showcase 暨3人分隊中國區唯一專場檔期最終敲定,4月15日空降澳門星光綜藝館,內場搖滾區按票上排號順序入場。演唱會級別歌單與首次粉絲直接參與近距離互動相結合,打造全新主題盛宴。
cr.上理Skyline票務資訊

( #請以官方為準,但就以往經驗準確性是頗高的 )

傳而家起緊既YG新building

果然面子重要
mino今集西遊記真係好銀正!!!

果然面子重要

左邊係咪宜家個幢?
擴建?

果然面子重要

左邊係咪宜家個幢?
擴建?

應該係
而家好似拆緊隔離既building

我頂....智障FEEL依然係到
雖然過左一段時間 winner都重新出發 但係最近睇番babybaby cb stage 好心痛其他成員 又唔可以出咩聲 又要喺ic面前振作做vlive 希望今次cb菊花會對佢地好啲啦
雖然過左一段時間 winner都重新出發 但係最近睇番babybaby cb stage 好心痛其他成員 又唔可以出咩聲 又要喺ic面前振作做vlive 希望今次cb菊花會對佢地好啲啦

最傷其實應該係mino
佢同南太鉉其實好fd
http://www.koreaboo.com/buzz/worlds-largest-youtuber-pewdiepie-reveals-his-k-pop-bias/
During a brief segment in Santa Monica’s Koreatown, Pewdiepie entered a Korean record shop and proclaimed that G-Dragon is his favorite idol.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞