YG FAMILY 討論區---YG飯第一次召集

518 回覆
26 Like 27 Dislike
https://youtu.be/Q3kbBbCSn_Q
日巡宣傳片
新髮型有啲怪

唔怪,再怪既之前見過....
170210 #iKON_ENCOREinOSAKADay1

刚在演唱会现场iKON宣布了即将日本巨蛋巡演的消息,BOBBY说“因为iKONIC们,我们才能进行巨蛋巡演”
-
KONFIRE 好美🔥 孩子們實現夢想了 可以進行巨蛋巡演 孩子們加油啊!!

©ipersmiso/withikonic
yg
有冇人放bb made full album

大把貨喇

想要yg手工版

我仲有隻GD heartbreaker同shine a light係屋企封晒塵
Duet Song Festival有人唱Last Dance
https://youtu.be/g93Kg2h-R4c
btw下集有秀賢
Duet Song Festival有人唱Last Dance
btw下集有秀賢

感覺好怪,唔知點解
170210 #iKON_ENCOREinOSAKADay1

刚在演唱会现场iKON宣布了即将日本巨蛋巡演的消息,BOBBY说“因为iKONIC们,我们才能进行巨蛋巡演”
-
KONFIRE 好美🔥 孩子們實現夢想了 可以進行巨蛋巡演 孩子們加油啊!!

yg

whocareaboutshitcon
btw下集有秀賢

感覺好怪,唔知點解

唱歌係好聽但唱唔到個feel
聲妹4月12出日專
各位聲飯準備好啲錢啦

點解永遠日專話出就出

係囉 YG還我韓專
佢啲日專仲要都幾貴

上次日專話日韓同步
經過嗰次之後,無確實日子都唔會再信

因為日本個邊由YGEX負責,AVEX有份,唔係得雪櫃YG

老楊講左好多次,會針對日本市場o黎做

咁事實上日本係好賺

同埋韓國係yg producer出歌 yg咁多歌手 producer就得咁少 仲要好多時係要依賴歌手自己作埋
你話大成有冇貨喇?

-

yg

賣得自然開到concert
我明呢到好多人覺得winner好慘
成日話ikon搶winner 資源
但事實上winner真係唔係好賣得
日本新人都係ikon接到bb班

-

yg

問題係YG唔係話IKON今年主打韓國咩
聲妹4月12出日專
各位聲飯準備好啲錢啦

點解永遠日專話出就出

係囉 YG還我韓專
佢啲日專仲要都幾貴

上次日專話日韓同步
經過嗰次之後,無確實日子都唔會再信

因為日本個邊由YGEX負責,AVEX有份,唔係得雪櫃YG

咁事實上日本係好賺

同埋韓國係yg producer出歌 yg咁多歌手 producer就得咁少 仲要好多時係要依賴歌手自己作埋
你話大成有冇貨喇?

老實講,我唔知實際大成係日本幾紅

但聽成員佢地本身自己講關於大成,算係日本最成功果個

唔多唔少有貨,我覺得

-

yg

上網睇啦,IKON賣得係空有其表

仲有既係,背後有BIGBANG光環

IKON同WINNER都係唔賣得

睇佢地整個雙人團體,音源就知咩料

咁事實上日本係好賺

你話大成有冇貨喇?

唔多唔少有貨,我覺得

所以只係講緊佢喺韓國難出solo

咁事實上日本係好賺

你話大成有冇貨喇?

唔多唔少有貨,我覺得

呢個一來喇... 二來佢根本冇需要係韓國SOLO
整一首歌係韓國同人鬥餐死 又要上音樂節目
同一個資源放係日本 超容易賺幾個double 仲要唔洗YG主理
根本真係冇需要番大成係韓國 dog fight 仲要驚比人舊事重提

-

yg

我冇data係手 大家都係吹下水
其實成個YG都係用BB光環嫁喇
如果Ikon 真係唔賣得 咁winner只會係更唔賣得
最少個個新人獎都應該係重分量掛 比日本仔插到暈話唔比返日本人
同埋ikon 黎HK我有去都坐到8成以上 winner 我真係唔覺得幾賣得

我覺得屌菊花都要持平少少 有錢佢唔會唔賺既
IKON 依家都係同WINNER當初一debut完就流放
以前我都會覺得有偏心既 但自從南妹走 睇返各人反應 我會覺得winner 內部可能真係有問題先唔推 走左南妹睇下會唔會好D喇
btw mobb 其實各自solo個兩首係正既 但KUSH

咁事實上日本係好賺

你話大成有冇貨喇?

唔多唔少有貨,我覺得

呢個一來喇... 二來佢根本冇需要係韓國SOLO
整一首歌係韓國同人鬥餐死 又要上音樂節目
同一個資源放係日本 超容易賺幾個double 仲要唔洗YG主理
根本真係冇需要番大成係韓國 dog fight 仲要驚比人舊事重提

無錯...大成一定唔會再去韓國發展,除左BIGBANG

日本,大成完全熟路,賺既錢分分鍾仲多過韓國,認真

-

yg

我冇data係手 大家都係吹下水
其實成個YG都係用BB光環嫁喇
如果Ikon 真係唔賣得 咁winner只會係更唔賣得
最少個個新人獎都應該係重分量掛 比日本仔插到暈話唔比返日本人
同埋ikon 黎HK我有去都坐到8成以上 winner 我真係唔覺得幾賣得

我覺得屌菊花都要持平少少 有錢佢唔會唔賺既
IKON 依家都係同WINNER當初一debut完就流放
以前我都會覺得有偏心既 但自從南妹走 睇返各人反應 我會覺得winner 內部可能真係有問題先唔推 走左南妹睇下會唔會好D喇

其實真係要論人氣,WINNER係贏IKON

唔好記錯,當時WINNER係贏果個,IKON根本唔應該存在

仲有IKON瘋狂自黑,老楊加黑,佢地既人氣我係好質疑

WINNER應該唔錯,眼見成員有上綜藝,綜藝好圈飯,就好似之前2AM瘋權咁

應該有機,IKON完全唔係上綜藝既料,提都唔洗提

agger 其實MINO自己首solo I'M HIM同BODY都好正, SMTM5果陣同ZICO一齊出既歌都高質, e.g. turtle ship, okey dokey, fear

agger 其實MINO自己首solo I'M HIM同BODY都好正, SMTM4果陣同ZICO一齊出既歌都高質, e.g. turtle ship, okey dokey, fear

依家聽翻Hit Me其實又唔算係好差
雖然ikon賣得好過winner可能係事實
但背後原因係因為 條撚樣幫ikon瘋狂宣傳
再者 如果講啱啱出道時個勢同口碑 winner根本仲好 只係因為 雪佢地
之前ikon攻日本個陣有勁撚大個廣告牌 相反winner呢
試下d名次序跟返張相既人物次序ok?
雖然ikon賣得好過winner可能係事實
但背後原因係因為 條撚樣幫ikon瘋狂宣傳
再者 如果講啱啱出道時個勢同口碑 winner根本仲好 只係因為 雪佢地
之前ikon攻日本個陣有勁撚大個廣告牌 相反winner呢

睇完花樣旅行好鐘意李宰鎮
但佢又冇節目可以睇
iKON有實力歌又好聽
如果純粹因爲個老闆鍾意而捧佢地就憎
講得過咩
同埋iKON依家又咪雪 咪一鳩樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞