美國免佣劵商firstrade開戶分享

280 回覆
66 Like 6 Dislike
見個介面顯示隻隻唔同,10k起跳又有,20k又有
各有各好,我都係美股初哥,好多野都學緊,黎緊會睇下有咩ETF值得買
請問香港銀行電滙USD去firstrade戶口會唔會收Comm-in-lieu of Exchange?
點搞原來IB開戶要年收入400 000?吹大少少有冇問題?
First trade ACH電子轉賬 要美國居民? non-resident 唔得?
non us 都得
未聽過有呢個要求
留名
留名學野
我想問用fd既ib acc過數落我個ft acc得唔得?
定係ib個acc都要係我名?
本來想開但本細,美股真係唔啱窮撚玩
最近firstrade出左visa debit卡
係咪即係可以香港atm噤錢
我都想問firstrade visa debit card係香港提HKD每月頭一次係咪免手續費?

假設我香港銀行戶口fps去ib炒美股,
之後係ib轉返HKD再張HKD轉去FT,
最後係FT debit card提款,
咁樣洗唔洗比匯款手續費?
Thanks.

美国境外使用 (手續費)
資產10,000美元或以上的賬戶,每月首次使用免收手續費。
睇左
今日提款上限1000美金
邊間銀行入錢落 FT可以唔洗收中介費

同埋張debit card USD對返hkd 個rate 靚唔靚仔
有冇師兄知我係匯豐過港幣過去 佢地度會唔會有手續費要收
尋晚Citi滙左出去到以家都無聲氣
直接滙港幣?好似要入美金架喎⋯⋯firstrade唔係IB可以係戶口到唱美金
而家仲有冇 promotion code
想開戶買美股
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞