|Switch/3DS機主討論(110.1)| 1月31號前換領大亂鬥食人花 |

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
似斷slsr排線
【Nintendo Labo X Techbob】免費參加香港首個Nintendo Labo親子工作坊,共10組名額

Techbob Academy與任天堂(香港)有限公司 將舉辦香港首個Nintendo Labo親子工作坊! 快來報名與孩子一起製作和遊玩自己的體感遊戲! 參與者可將自己製作的Toy-Con 帶回家!

日期: 2019年2月23日 (星期六)
時間: 14:00-18:00
地點: Techbob Discovery Center,淺水灣The Pulse 206-208號舖
活動內容: 製作和遊玩自己的Labo體感遊戲,並在Techbob Discovery Center內的大型投射螢幕玩Labo遊戲。參與者可將自己製作的Toy-Con 帶回家。

山積死貨
慘,折墮到要去時事台取暖
檢查咗啲制
原來SL SR制壞咗 所以單獨用唔到
另一隻應該淨係燈壞 所有制都正常
會打電話拎去整 唔該晒巴打
街邊紙皮
就算送完咪又係要買game
段報導好懷疑,明明個個禮拜switch都lead住咁濟
Switch只係大國lead
其他地方(歐/南美等) PS4 有FIFA 同價格優勢會吸引啲
香港PS都屌打Switch啦
點解隔離post個新聞講ps4 lifetime賣左九千四,唔係九千一咩
我話OK就OK
94m係截至12月31

過去幾日有Konami Nintendo Sony Capcom財報
我懶未整理其他
點做野
同我督夠一個億
睇住老任盤數黎篤?
梗係sony
如果有3d 版無雙
一千蚊隻我都買
不過相比vr 技術又好似好廢
btw想玩類似steam ets2 嗰啲揸車game
switch 又冇
對已有兩隻dock 嘅我蒞講好吸引
但係我想性能提升
其實點解唔用AMD
係咪SONY 有制肘
唔比同Nintendo 合作
因為amd 喺整細gpu 方面都好勁下
intel 同amd 直頭合作整左粒合體apu
喺粒intel cpu 側邊已經係gpu
效能極強
https://www.extremetech.com/computing/261646-intel-launches-radeon-powered-cpus-hp-dell-announce-upcoming-systems
面積大約只係兩粒desktop cpu 咁大
已經有ps4 pro 嘅運算能力
當然耗電量相對地係過高
同埋成本高
唔可能用喺portable 又平價嘅嘅switch
但係用隻低grade 少少嘅訂製版
一定run到aaa game, 同時balance 到價錢同電量
點解要用古老科技
你自己已經大致上答左你個問題

Tegra X1已經係當時想出部二合一又要價錢合理嘅最佳選擇
但係intel 同amd 而家合作嗰堆都係top tier
而且再整合成NUC
結果先會開價8k賣比消費者

如果唔用top tier cpu同gpu
再由console 方面自行整合
絕對可以降價落4k有找
況且亦唔需要用到咁勁

另外我估計intel amd 都係試緊技術
如果有廠比佢地試mass production
應該會好樂意做先係
成本、效能、耗電都一定balance 到

所以好奇係amd 唔可以合作
定係nintendo 唔aim AAA
定其實佢地dont give a shit
只係是但揀
switch都係2340,你想要粒4k有找既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞