|Switch/3DS機主討論(110.1)| 1月31號前換領大亂鬥食人花 |

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我想問下我行版大亂鬥 點拎食人花架?
我去eshop打code話我唔岩
你account 地區係日本就 claim coin
之後收email 有 code (而家應該無得換)

咁你就要將 account 轉返香港或台灣
再去 eshop 入 code
入完update 埋轉返日本
wargroove 係咪要去美eshop 先搵到的?
我見jp eshop 根本搵唔到...
其實我應該問 acc點轉region?
返左去高登一陣
點解平行時空到咁
真係出Switch mini

今年手機搵咁多,
我預計家用機未來唔會再係核心業務,
呢次老任遇到發展Tv game業務40年間真正嘅樽頸
https://youtu.be/zntfmuX9Bko
見到呢條片,已經知老任放軟手腳

正常家用機同手提機整合,加上開發環境簡單左,理論上第123方遊戲開發進度會更快,但依家似乎唔係咁
真係出Switch mini

今年手機搵咁多,
我預計家用機未來唔會再係核心業務,
呢次老任遇到發展Tv game業務40年間真正嘅樽頸

https://nintendoeverything.com/nintendo-says-integrated-hardware-software-game-platform-will-still-be-its-core-business/
一條宣傳FF7同MK8D既片就睇得出老任放軟手腳同123方開發game慢
以前老任係每年年尾都有聖誕禮物廣告,但未出過呢種翻炒game片
其實本身都核心左30年以上,今次又咁特別強調,我覺得呢個唔係一個好嘅預感
強調繼續出家用機game>>>預感會轉開發手機game
咩都唔講>>>係咪放棄Switch 轉手機game
係手機game主,console game副
點會,除左feh仲有邊隻大賣
計下條數啦
有冇可能手機多過主機game
其實都係老任搵手遊廠合作,比個ip佢地黎搞
有幾影響到主機發展
我一向好撚憎手機game,但以依家形勢,似乎未來會係咁
軟件破記錄係正常,因為本身2個平台(3DS,WiiU)玩家已經合成1個平台

其實最能夠體現switch獨特性嘅labo觸礁,對於switch黎講係最傷
之前覺得獨創性限制老任,但去到依家,終於明點解

去到呢個年代,軟硬件獨創性已經大不如前,如果手機平台唔係自己,主機獨特性又受創,咁switch只會係一部普通遊戲主機,而老任只會同Sega一樣係普通遊戲開發商
每過一段時間都會有一個唔同既人走入黎講一大堆講到老任要收皮咁
明明老任已經係咁強調傳統遊戲係核心
switch既成續明明好好講到好差
其他行動係加大ip知名度
手遊 電影 主題樂園 周邊全部都係授權其他公司做
總之我無買,我係街唔見好多人拎住玩就係無人買
然後老任每個行動都係可以解釋做老任要放棄傳統遊戲市場
條片講可以玩到FF7明顯係講緊當年離家出走既se終於返黎既象徵意義
出改版機本來一直都傳緊又未有規格就講到一定係為手遊市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞