|Switch/3DS機主討論(110.1)| 1月31號前換領大亂鬥食人花 |

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
2019年2月2日
片段模擬電視遊戲,法官闖關期間,老虎、蒼蠅一起打,表揚湖南法院去年嚴厲打擊職務犯罪,有超過一千名官員涉案,其中13人是正廳級以上的幹部,同時宣揚國家主席習近平的反貪腐政策。但片段的角色、場景,以至是背景音樂,都同日本任天堂的電視遊戲「超級馬里奧」一模一樣,涉嫌侵犯版權。片段現在已經下架,任天堂低調回應,指不會針對個別案件發表評論

2018年11月22日
今日深圳市質監部門官方微博更新了任天堂的來訪消息,日本任天堂株式會社法務部到深圳市市場和質量監管委福田局贈送“執法先鋒維權楷模”牌匾,對福田局“嚴格保護知識產權,積極捍衛企業權益”表示讚許和感謝。福田局知識產權科科長黃錫初受局領導委託接受牌匾,並就知識產權保護工作開展座談。
冇個牌,仲係網度播緊
啲迎春花今個禮拜開唔開得切呢
永遠告得入嘅任天堂法務部vs永遠告唔入嘅中國政府
最強矛盾對決
Switch『遊☆戯☆王 デュエルモンスターズ レガシー・オブ・ザ・デュエリスト:リンク・エボリューション』 発売決定
竟然再有遊戲王game
買卡送game嘅機會又來了
129.3係咪有DGAME未更新日期
老任法務部只係係自己地頭強勁
一出國就現哂型啦
你幫下手啦
係似玩Minecraft 成就同Xbox live 同步咁

Ms下代玩cloud 會唔會發展到switch都stream 到Xbox two game 就
Switch點run到
如果switch可以run到宜家好多跨平台大作都有switch分啦
返緊工睇唔哂
UPDATE左鍊金同殺人偵探
唔係RUN唔到,降底畫汁解像度20-30 FPS應該可以行到
問題係開發架構唔同...要專登開發比你成本就會好高
DQ11 有眼睇
Cloud呀
睇下一代點完善cloud
如果又係過一段時間就停support就不了
又開戰
點解依啲post咁快可以上熱門#1
儘管PS系遊戲軟件銷售依然強勁,然而遊戲部門盈利卻被比之前更高的市場宣發費用所拖累。
2個右joycon無燈 㩒咗syn制2秒都無反應
一定要我左右joycon一齊用先得
除咗拎去整 係咪無其他方法?
好似唔止2秒 試下10秒左右

依家係右手掣無得wireless咁用
試咗都係唔得
宜家係 一隻右手製wireless可以單獨用到 但無燈
另一隻右手製無燈 單獨連唔到 一定要同埋左手製一齊用
重新開機(hold實power一段時間) 再pair 得唔得?

Settings 入面有啲手掣相關設定可以望望
同埋joy con最近 有更新,插落部機試下更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞