我請過4次印尼女傭既不快經歷

203 回覆
651 Like 28 Dislike
廁所吊頸

巴打之後有冇搬走?
工人大大話話都請過差唔多十幾個 有長有短 最高峰有三個 印象中唯一一個唔得嘅係偷錢 幾個月就抄左 其他整體上都ok 不過最近新請嗰個煮野好撚食
揀工人揀大學學位畢業 唔要垃圾大學 揀係佢地個邊都算出名既大學
起碼佢地邏輯思考水平比較高 做野醒好多

不過通常佢地叫價貴d 如果俾唔起就算啦
樓主住邊區 我嫲嫲果邊都請過4次印尼姐姐,第4個依家做緊
幾個都算乖女做野都勤力;我自己都請緊一個印尼姐姐,都幾好,全部都係同一間Agent。除左要搵到間唔係黑店既agent,第二都要考下自己眼光(或者叫運氣 ),我唔會信哂Agent推介果個,自己日對夜對都要揀個合眼緣既 希望你再下一個工人會係又乖又勤力既

利申:我間Agent係屯門既
我都想搵好agent
之前有個用我婆地址借錢
又有d俾我地發現佢背住我地鬧到老人家七彩
講起 係香討睇到個post請請左工人照顧老人家
點知屋企webcam影到佢地搞埋一齊
話之後工人唔做野當正自己女主人咁
請我,識煮飯
搵家務助理有冇得諗
因為你出手低,完.
樓主係張學友?
冇偷野虐待老人家算係咁啦
岩岩先炒左個偷錢既
都未講佢有幾懶
(以前有個好好, 整親條腰退左休, 所以有比較)
我想話拋個磚引個玉係連登已經有咁多唔愉快既經歷,香港法例保障工人多過香港僱主,咁想問下有邊個或邊度機構可以為我地香港僱主出聲或修例,真係嬲到一個點
唔是啦,我都想好似佢咁威成日炒人
乜5000幾喺佢鄉下唔係夠貼老公又買樓? 成日聽人咁講
出封信比佢
我個冇拿拿突然失蹤左兩日
完全搵佢唔到
出左兩封warning letter比佢
懷疑佢去第到試工
覺得呢到好d就返返黎做
夠三封就可以即炒唔洗賠
樓主今年貴庚
有冇得請印度
咁你咪on9囉,見你第一次幫襯緊係比個伏你啦
d印尼人真係好撚蠢同on9, 我請果個係印尼人中偏蠢果隻, 乜撚都唔記得,成日講埋d on9 籍口,正一死傻西, 就黎比佢搞到心臟病發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞