我請過4次印尼女傭既不快經歷

203 回覆
651 Like 28 Dislike
好多巴打有興趣
[url]http://lih.kg/bHayxS
[/url]
佢話佢老公叫佢返去又返黎香港工作,為左唔食藥醫病呃左我,同埋好懷疑佢點樣再來港工作,一body check就知佢個肺花哂,好驚佢傳染俾香港人。。。
Yes, 呢招準備用,問緊身邊朋友既姐姐睇下有冇朋友介紹,暫時應該最work
睇黎你工作上缺少管理勁多人嘅經驗

軟唔得就要硬架啦,唔係叫你一黎到屌鳩佢,
軟嘅唔得,一黎到嚴肅啲都要,
唔好比佢感覺你有數講,但要比佢感覺你均真,
說一就一,唔會一時一樣,
係做野嘅人睇到你咁樣都識醒水架啦,
如果都係唔聽話就再換人囉,管人一係槍一係糖,
但係唔怕死(炒)嘅人永遠唔好用,
始終工作關係就係由利益開始,
連呢份利益都束綁唔住佢,換人一定有效率過教好佢囉
樓主請個好印傭真係睇彩數
菲傭就不了,之前請個兩個真係世界級
利伸:請過既印傭姐姐同埋依家用緊個個都好好
仲有,黑店四圍都係
員工辭職好等閒,無必要深究理由。唔通佢覺得你西都要同你講咩?總之係主僕關係過程入面,大家交足功課就算。
我兩個上司都係成日屌鳩D工人, 見到佢地好撚激氣咁

印印就真係蠢既, 賓妹就成日走精面偷懶, 有咩事就會賴左先
如果換人唔使次次使成萬蚊,我唔介意成日換
而家你雞毛鴨血咁嘅狀態,
換多3幾個,荷包許可嘅,就換到啱為止,
一旦有個啱嘅,大家開開心心做返5,6年,
呢份錢除開5,6年,每個月有幾多丫
請人真係咁架喎,
你越怕換人越驚請新人就越易請到仆街架啦
非我族類
你自己有冇frd曾經請過工人係好?
可以問佢地拎contact
屌佢老母請過三個工人兩個出面借錢用我地屋企電話,依家日撚日都俾人打電話騷擾
可以搵海關俾你果封完約或解約通知書俾財仔,跟住佢地識跟進,唔會再搞你屋企
多謝你,正做緊呢件事
我第一個工人超叻
好認真同小學生嘅我學寫中文
我老豆個人勁惡都冇罵過佢
又讚佢做得野
之後就請唔返喱種質素

試過有個偷用我電話打長途電話

另一個無啦啦報警話我打佢
有晚佢仲拎住生果刀出黎望住我
嗰陣仲係小學生驚到Pk
之後就冇請過工人
我嗰嗰由細睇到我大睇咗二十二年,佢仲老過我老母 我已經當佢喺半嗰老母夜晚我叫佢煮麵佢會叫我自己煮咁大嗰仔

同佢仔同仔嗰老婆都嚟咗香港,都做得好好,我諗家教真喺好重要

重點喺我工人鄉下都唔想返 話好悶,佢喺香港一嗰教會做大粒嘢 (無收錢),希望佢健健康康啦無佢無今日嘅我
有無甜
我老母係僱傭公司做過 佢話而家啲印尼妹越黎越騎呢
屋企請菲傭 由我小學做到我依家都讀大學
都正正常常打理好個屋企 放假就去教會(佢耶撚 佢都準備等退休
係?報驚反而無用?但係個工人仲係我屋企做wor
用屋企電話借錢都唔炒佢?
咁你都唔炒左佢?
用你地名義借錢
我屋企個菲傭又係成日問我地借錢
又走精面成日偷懶
有咩做唔好話佢又會周圍賴
好似煮飯煮得唔好又話係我媽教佢
抺地桶水朝早抺到夜晚都唔換
濾水器水龍頭次次用完都係洗潔精
大佬我屋企有個bb嫁
已經唔洗佢湊仔 全曰都係我媽湊
而家我個仔已經唔跟佢
又不停係到玩電話
我覺得係對得佢太好
佢一黎我老公又買好多生活用品比佢
我媽又比舊衫佢
而家淨佢想快d到4月完約就品續佢
咪請印尼 一陣撈埋d屎尿血毛比你食
請過兩個菲湊仔,真的怕了。
一個用手塞飯落一歲仔個口,又無啦啦帶埋個仔失蹤左兩個鐘。
一個日日玩電話,個仔喊又搞唔掂發燒又唔知,成日問我拎favor,一袋咖啡一星期飲哂,拎買餸錢買零食

而家放工仲要做家務煮飯湊仔,好多時辛苦到想試下再請工人起碼做左家務先,可以多d 時間陪小朋友。但一諗起佢哋咀面同麻煩野都係算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞