【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放那一張專輯

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
啱啱睇完sleepmakeswaves
少人到

上次mono好多人
sleepmakeswaves咁正都冇乜人睇

我都睇左,係mosh d人後面

喂我都係喎

Between 我覺得sleepmakeswaves 今次 live有啲鳩 由其個結他手 ........

個鼓太大聲,支bass太細聲
都幾多女睇
今日咁撚好天 聽咩好

對方可以聽大路野 Maroon 5 Coldplay even panic at the disco 都得
但唔可以聽on9嘅好似 5 seconds of summer 咁
利申A0

有個ex佢同我講 屌你喇我淨係聽pop song 架咋
我覺得你聽果啲只可以叫音樂唔係歌 我聽果啲先叫歌

沉默是金

ex有一次嗌交嘅時候講咗句,
屌你唔好聽咁多搖滾啦,
聽得多脾氣咪咁差囉!
佢認真㗎
每次諗起呢句話都覺得分手係冇錯㗎!!

但大家拍拖會唔會真係睇音樂喜好

一!定!會!
以前拍拖會覺到同距一齊睇band show , 然後大家個世界真係連結埋一齊,然後就會一齊買黑膠返到屋企一齊狂聽。其實好撚浪漫

理想生活

最後咪又係散
少人到

上次mono好多人

喂我都係喎

Really 我係中間同囡囡睇,係咁飲啤酒,免費任飲

仼飲 ??買左好多?? 點解我張圖全部都係仔
今日咁撚好天 聽咩好

幫你係playlist shuffle 一隻
今日咁撚好天 聽咩好

終於得閒完完整整咁聽一隻碟
今日咁撚好天 聽咩好

今日都叫好天
今日咁撚好天 聽咩好

今日都叫好天

咁都唔好天呀?
少人到

上次mono好多人

喂我都係喎

Mosh個d都係女喎
今日咁撚好天 聽咩好

今日都叫好天

咁都唔好天呀?

太熱
今日咁撚好天 聽咩好

今日都叫好天

咁都唔好天呀?

濕立立
今日咁撚好天 聽咩好

今日都叫好天

咁都唔好天呀?

濕立立

...咁香港有一半時間都唔好天
少人到

上次mono好多人

喂我都係喎

Between 我覺得sleepmakeswaves 今次 live有啲鳩 由其個結他手 ........

個鼓太大聲,支bass太細聲
都幾多女睇

隊supporting 唔錯

呢隻碟真係神級
拍拖梗係搵個音樂喜好接近又靚仔架啦
究竟點樣可以識到indie仔仔

呢度應該大把

好似唔難識啵仔

去CD舖返pt
少人到

上次mono好多人

喂我都係喎

Mosh個d都係女喎

我都想同d女mosh啊

絲打聽開咩嘢?
利申:狗公

絲打聽開咩嘢?

巴打嚟

絲打聽開咩嘢?

巴打嚟

去CD舖返pt

係喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞