【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放那一張專輯

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
唔識人聽indie

same 啲朋友成日都話乜你聽啲歌咁奇怪架
唔識人聽indie

一個人睇band show9跳先正
唔識人聽indie

一個人mosh pit
黎緊你地有無show 會睇??
唔識人聽indie

朋友成日話: 唉你自己聽你啲indie嘢喇 好似商場廁所播啲歌咁
唔識人聽indie

朋友成日話: 唉你自己聽你啲indie嘢喇 好似商場廁所播啲歌咁

果啲歌先正 成日入廁所開大都好舒暢
唔識人聽indie

好彩最近識左個人都係同好 以後睇show有個伴
唔識人聽indie

好難得呀 我識唔到
唔識人聽indie

好難得呀 我識唔到

比啲入門嘢身邊啲朋友聽下先可能會好啲?
有個朋友pop rock佢都ok 不過係少接觸到indie嘢
上次比左惘聞同太平洋紫外線佢聽佢好中意
The temper trap算唔算indie?
下個月會上上海睇
唔識人聽indie

IFC mall 播嘅電子嘢幾好聽
唔識人聽indie

好難得呀 我識唔到

比啲入門嘢身邊啲朋友聽下先可能會好啲?
有個朋友pop rock佢都ok 不過係少接觸到indie嘢
上次比左惘聞同太平洋紫外線佢聽佢好中意

成日喺ig share 不過我估啲人見我聽開indie 聽都廢事聽
The temper trap算唔算indie?
下個月會上上海睇

正喎
唔識人聽indie

一係話似coffee shop播嗰啲歌
唔識人聽indie

呢句真
情人節成日喺度loop tame impala嘅currents,好sad
唔識人聽indie

呢句真

睇錯,我想講一個人9跳耐咗好無奈⋯
星期六去睇underground個比賽
唔識人聽indie

笑左出聲

fb share左

我應該知你係邊個 但唔是friend

Add我囉 大把人知我邊個啦

廢事喇我絲黎
咁啱係個friend Facebook 見到個用deerhunter 做profile pic嘅係人

……你個frd邊位
唔識人聽indie

呢句真

唔識人聽indie

呢句真

識9跳一定係跳去鬼妹隔離扮friend
利申:毒撚,隔離嘅意思指十米內
唔識人聽indie

呢句真

識9跳一定係跳去鬼妹隔離扮friend
利申:毒撚,隔離嘅意思指十米內

fb share左

我應該知你係邊個 但唔是friend

Add我囉 大把人知我邊個啦

廢事喇我絲黎
咁啱係個friend Facebook 見到個用deerhunter 做profile pic嘅係人

……你個frd邊位

D字頭 唔開名喇
上次去睇GYBE,排隊入場嘅時候,見到兩個靚爆OL一齊去睇show,入到去諗著企隔離跳,點知搵極都搵唔到佢哋,都唔知佢哋是未買坐位
最終,俾班四五十歲鬼佬癡過來,睇佢哋個樣就知佢哋心諗:究竟我聽乜9?
Invalids - Satellite

https://youtu.be/9OAVNjLfsXA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞