【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放那一張專輯

1001 回覆
23 Like 2 Dislike

懷舊下 3月睇T2
Invalids - Satellite

https://youtu.be/9OAVNjLfsXA

你個名

巴打你聽草東沒有派對?你個名⋯
上次去睇GYBE,排隊入場嘅時候,見到兩個靚爆OL一齊去睇show,入到去諗著企隔離跳,點知搵極都搵唔到佢哋,都唔知佢哋是未買坐位
最終,俾班四五十歲鬼佬癡過來,睇佢哋個樣就知佢哋心諗:究竟我聽乜9?

我仲以為入得場都係識野

利申兩次都有睇 唔知你講邊次
上次去睇GYBE,排隊入場嘅時候,見到兩個靚爆OL一齊去睇show,入到去諗著企隔離跳,點知搵極都搵唔到佢哋,都唔知佢哋是未買坐位
最終,俾班四五十歲鬼佬癡過來,睇佢哋個樣就知佢哋心諗:究竟我聽乜9?

我仲以為入得場都係識野

最近嗰次
啲鬼佬當happy hours咁睇show,佢哋根本唔多理聽咩,來到吹吓水、9跳吓
我毒撚少出街就GYBE先叫得我郁

巴打你聽草東沒有派對?你個名⋯

草東幾條友要當兵

懷舊下 3月睇T2

我仲以為入得場都係識野

最近嗰次
啲鬼佬當happy hours咁睇show,佢哋根本唔多理聽咩,來到吹吓水、9跳吓

鬼佬真係睇show當睇戲咁

日日都聽 好少女襯哂me

日日都聽 好少女襯哂me

懷舊下 3月睇T2

Oh you've got blue eyes ~

話說我有個Frd佢招待呢個西班牙jazz佬來香港
條友喺魯營球場表演過

我仲以為入得場都係識野

最近嗰次

其實我都係
一個月睇起碼七八場show
當中有一半係唔識
當嘗鮮嘗新
我覺得黃種人係依方面先係異類
比較保守

我仲以為入得場都係識野

最近嗰次

其實我都係
一個月睇起碼七八場show
當中有一半係唔識
當嘗鮮嘗新
我覺得黃種人係依方面先係異類
比較保守

無咁多錢 average 一個月兩三場
再講多d
我覺得黃種人玩音樂創意不足
種類太狹隘
其中一因原因就係因為唔願嘗鮮
好多時我地會認為要有好音樂個受眾先會大
部份正確啦
但我覺得好大原因係有咩觀眾 就自然會有咩音樂
那我無意踩低任何野
真係冇咁既意思
但我覺得我地可以試下用班鬼佬鬼妹既心態去看待音樂
有時都幾得意
再講多d
我覺得黃種人玩音樂創意不足
種類太狹隘
其中一因原因就係因為唔願嘗鮮
好多時我地會認為要有好音樂個受眾先會大
部份正確啦
但我覺得好大原因係有咩觀眾 就自然會有咩音樂
那我無意踩低任何野
真係冇咁既意思
但我覺得我地可以試下用班鬼佬鬼妹既心態去看待音樂
有時都幾得意

其實都係睇個人放唔放得開去聽新野
聽得多自然想再聽更多

好似黎香港,又試下聽
今日indie post熱鬧左

好似黎香港,又試下聽

https://www.facebook.com/events/370735219964827??ti=ia
原來3月9號就係
仆街會唔會變左BAM圖
仆街會唔會變左BAM圖

屌 我quote 左
仆街會唔會變左BAM圖

屌 我quote 左

貼完先發覺 屌
仆街會唔會變左BAM圖

屌 我quote 左

貼完先發覺 屌

其實唔知連登bam人準則
仆街會唔會變左BAM圖

屌 我quote 左

貼完先發覺 屌

其實唔知連登bam人準則

以前高登喺度post閪毛都無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞