[神棍育成]塔羅集中討論區(4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
唔好意思,想請教下
如果占卦老師話結果係
"與某人無緣"
係咪指呢世都無緣?
因為答案衝擊幾大呆咗
無追問到

想聽下各位大大嘅意見...

用咩占

重點

其實正正係隔離post 大師嘅六壬
就係見你地話好準
所以即刻灰鳩咗

我答埋你啦
奇門由古傳開始一向係有七成以上係衰野,因為打仗用的術數一向都係衰野多過好野
去到現代我地依一代已經開始發現古傳果套實戰上有所偏差,當中我見過吉格飛鳥跌穴可以出炒車,乙辛青龍逃走加九天居然可以趕到上飛機(事主重打定輸數),尤其係無盤我地唔會隨便去論
六壬果套野古傳果套都唔係用得好靈活,但比奇門好,至少文獻多,可以對比落差

所以衰野係咪真,我真係唔敢答,睇左支卦先知
未必一定啱,參考

感激
明白嘅 好有參考價值
我會留返一線畀自己先
一年半載後仲掛係心嘅再占多次
thanks again
路過無知一問
我見唔少塔羅師都撈埋占星
占星同塔羅係咪有咩關係?可以提高準確度?
定其實雙修嘅只係少數?

搵啖食遮,唔使咁多心
唔好意思,想請教下
如果占卦老師話結果係
"與某人無緣"
係咪指呢世都無緣?
因為答案衝擊幾大呆咗
無追問到

想聽下各位大大嘅意見...

用咩占

重點

其實正正係隔離post 大師嘅六壬
就係見你地話好準
所以即刻灰鳩咗

我答埋你啦
奇門由古傳開始一向係有七成以上係衰野,因為打仗用的術數一向都係衰野多過好野
去到現代我地依一代已經開始發現古傳果套實戰上有所偏差,當中我見過吉格飛鳥跌穴可以出炒車,乙辛青龍逃走加九天居然可以趕到上飛機(事主重打定輸數),尤其係無盤我地唔會隨便去論
六壬果套野古傳果套都唔係用得好靈活,但比奇門好,至少文獻多,可以對比落差

所以衰野係咪真,我真係唔敢答,睇左支卦先知
未必一定啱,參考

感激
明白嘅 好有參考價值
我會留返一線畀自己先
一年半載後仲掛係心嘅再占多次
thanks again

搏盡無悔,唔通佢話你冇緣你真係收皮咩

啱呀巴打
自己好聽啲講都係唔容易服輸嘅人
難聽啲講就係硬頸
所以會再努力下,
除非對方直接收我皮

啱呀巴打
難聽啲講就係硬頸
所以會再努力下,
除非對方直接收我皮

人定勝天,加油
路過無知一問
定其實雙修嘅只係少數?

搵啖食遮,唔使咁多心

呢個問題問得好
每次自己睇完塔羅書都覺得自己學得唔夠
自己講親都係大路嘢
有諗過占星塔羅雙修

啱呀巴打
難聽啲講就係硬頸
所以會再努力下,
除非對方直接收我皮

人定勝天,加油

人定勝天既話老廟執柒晒了

啱呀巴打
難聽啲講就係硬頸
所以會再努力下,
除非對方直接收我皮

人定勝天,加油

有時占卜既作用都唔係純粹想知個未來既,可以用黎尋求解決方案或者困難之中選擇
同埋都係果句,話冇可能你係咪真係收自己皮

啱呀巴打
難聽啲講就係硬頸
所以會再努力下,
除非對方直接收我皮

人定勝天,加油

人乜鬼定勝天

啱呀巴打
難聽啲講就係硬頸
所以會再努力下,
除非對方直接收我皮

人定勝天,加油

有時占卜既作用都唔係純粹想知個未來既,可以用黎尋求解決方案或者困難之中選擇

以前讀心理學教過
你信人定勝天既連問卜都唔會去

啱呀巴打
難聽啲講就係硬頸
所以會再努力下,
除非對方直接收我皮

人定勝天,加油

以前讀心理學教過

係乜叉都唔信 只係信自己做既野
路過無知一問
定其實雙修嘅只係少數?

搵啖食遮,唔使咁多心

呢個問題問得好
每次自己睇完塔羅書都覺得自己學得唔夠
自己講親都係大路嘢
有諗過占星塔羅雙修

西洋堆野基本係相通
雙修好正常

啱呀巴打
難聽啲講就係硬頸
所以會再努力下,
除非對方直接收我皮

人定勝天,加油

以前讀心理學教過

BINGO

啱呀巴打
難聽啲講就係硬頸
所以會再努力下,
除非對方直接收我皮

人定勝天,加油

以前讀心理學教過

BINGO

咁係我既角度睇,無論係咪占卜師都應該適當地鼓勵下人
正如做急救都要安慰傷者啦
不過唔同人有唔同睇法既,我既睇法係咁lo,如果講句人定勝天可以幫到佢有決心去爭取既,何樂而不為
係運動比賽入面,未到最後一刻都未知輸贏
覺得自己得而最後唔得同覺得自己唔得而最後得邊個開心d
得罪講句咩人定勝天既正面撚真係好噁心
好喇 唔好再討論人定勝天既問題
我地討論番啲有意義既野
其實就算係假都好
都只希望有一絲希望畀自己
畀個理由自己唔好頹曬

每個人處理方法唔同
只不過搵轉機同認命
我會搵轉機先,唔得再認命
條路可能兜遠咗
但係我會慶幸自己有嘗試過

所以無話對錯嘅我覺得
好喇 唔好再討論人定勝天既問題
我地討論番啲有意義既野

sor因為我搞到好似公開考試小組討論咁
討論其他議題喇各位
覺得自己得而最後唔得同覺得自己唔得而最後得邊個開心d
得罪講句咩人定勝天既正面撚真係好噁心

得罪講句 唔岩聽你可以唔聽,反正我又唔係同你講
不過我有我對人既方法,唔通下下都灰機撚又會好咩
同埋唔同人有唔同睇法,我冇逼你認同我
運動比賽入面,有時唔係要贏先開心,自己出盡奶力最後輸都唔一定係傷心,起碼自己盡過力
其實就算係假都好
都只希望有一絲希望畀自己
畀個理由自己唔好頹曬

每個人處理方法唔同
只不過搵轉機同認命
我會搵轉機先,唔得再認命
條路可能兜遠咗
但係我會慶幸自己有嘗試過

所以無話對錯嘅我覺得

同我睇法一樣
冇野好呦,我講一句就比人追住黎打
運動比賽入面,有時唔係要贏先開心,自己出盡奶力最後輸都唔一定係傷心,起碼自己盡過力

大家都有自己既道理,冇話啱定錯
係時候討論其他議題喇
我潛水
又唔係話追住你黎打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞