[神棍育成]塔羅集中討論區(4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
有個朋友Y聽日考車 想占下會點
我冇牌喺手有冇巴絲可以幫手占一占

你抽我解也可以

當年我考車問過易經卦話我唔掂咪又係一take

Btw 我都搞緊車牌轉換
日本仔要我申請份香港既出入境記錄再去過
因為香港入境唔洗打印證明唔到我係香港居留時間
護照只係證明到你邊段時間係日本 日本仔 神級邏輯

應該叫文王卦 唔知點叫

你抽我解也可以

男定女,咩年出世?

女,95,上海人

你抽我解也可以

男定女,咩年出世?

女,95,上海人

一次唔得咪第二次

開頭都無問題,準備充足,不過大頭蝦有
步驟忘記,最尾未必可一take past

收到,感謝~

無得賜酒

你抽我解也可以

男定女,咩年出世?

女,95,上海人

一次唔得咪第二次

依支ok呀,只係好似你咁講有大頭蝦位
不過我更偏向路面情況變化影響表現
係咪姐係イ中言某

係仲謀呀
其他人唔好搵啦

乜咁抬舉我呀

我有果句講果句遮
你話我比高帽你戴都係咁話,講風水我唔係你果皮,但我相信你的造藝一定可以全部傳承自你的老師同師傅

咁我都有信心既。

我想搞個app或網,想問下你意見,點搵你

tg:summer179
幾時先轉運 好黑
係咪姐係イ中言某

係仲謀呀
其他人唔好搵啦

乜咁抬舉我呀

我有果句講果句遮
你話我比高帽你戴都係咁話,講風水我唔係你果皮,但我相信你的造藝一定可以全部傳承自你的老師同師傅

咁我都有信心既。

無用開,不過算啦,都唔係咪特別野,我想係我個網做返個九宮飛星表,可以入度數同元運之後出圖,d圖做好曬,只係唔知點寫d script,我慢慢找下

我自己做法係先處理曬正向度數,再處理兼向,用程式去計,好少出曬盤先,除非寫到我果種咁大型又要有高度變化性(但目前我都未改過用靜態數據去取盤,因為手機速度太快,而且係ram計快過你行io,除非夠ram cache曬所有盤)

落手做就係先定24山度數,定坐向,天地人元龍,再按元元運坐向處理,先做正向,再做兼向,然後再出盤,出盤的話,只要有計算結果,就只差顯示問題這些UI野去解決

個程式難度大致係咁
如果你出曬圖再load入去,咁重簡單,你先定好邊個元運用邊幾張圖,每張圖再用元運加度數比名,記得依度分埋正向同兼向組,再用if statement先過濾出正向盤的filename, 再用if statement過濾出兼向盤的filename,然後塞條filename(filepath)去個image元件度出返

呢個9宮格是玄空地盤,亦是後天八卦,即是洛書。 是風水表達大自然的基礎。
呢個盤有個特色,無論打橫,打直,打斜,相加都是15
呢個盤又叫魔方陣,除左簡單相加外,可以任何橫直斜相乘,乘幾多次都可以,次序點改都可以,得出的答案每個拆開再個別相加,答案都係相同,就係9.可以試下玩下。

例如:打直951*打橫618=587718
拆開5+8+7+7+1+8=36
3+6=9

915*267*384=93813120
拆開9+3+8+1+3+1+2+0=27
2+7=9

數學家研究很久都不明白點解咁神,但呢個盤,大禹時就有了,幾千年前的了。

剛在高登貼了,用來反駁風水無理據,不過都不用爭論,大家心中有數。貼返過黎等有興趣風水玄學既大家了解下玩下。

講外人講風水緊係要講巒頭先啦,講理氣實比人小到飛起
所謂巒頭不真,理氣無用,你應該熟過我

你抽我解也可以

男定女,咩年出世?

女,95,上海人

一次唔得咪第二次

收到,感謝~

無得賜酒

結果呢
係咪姐係イ中言某

係仲謀呀
其他人唔好搵啦

乜咁抬舉我呀

我有果句講果句遮

咁我都有信心既。

無用開,不過算啦,都唔係咪特別野,我想係我個網做返個九宮飛星表,可以入度數同元運之後出圖,d圖做好曬,只係唔知點寫d script,我慢慢找下

我自己做法係先處理曬正向度數,再處理兼向,用程式去計,好少出曬盤先,除非寫到我果種咁大型又要有高度變化性(但目前我都未改過用靜態數據去取盤,因為手機速度太快,而且係ram計快過你行io,除非夠ram cache曬所有盤)

落手做就係先定24山度數,定坐向,天地人元龍,再按元元運坐向處理,先做正向,再做兼向,然後再出盤,出盤的話,只要有計算結果,就只差顯示問題這些UI野去解決

個程式難度大致係咁
如果你出曬圖再load入去,咁重簡單,你先定好邊個元運用邊幾張圖,每張圖再用元運加度數比名,記得依度分埋正向同兼向組,再用if statement先過濾出正向盤的filename, 再用if statement過濾出兼向盤的filename,然後塞條filename(filepath)去個image元件度出返

謝謝,等我慢慢search 下點if 法

這個唔算難寫的,如果以你零基礎,睇完code academy果類入門野(主要都是javascript),大約一個月左右應該就可以寫到你以上想要的東西了1
係咪姐係イ中言某

係仲謀呀
其他人唔好搵啦

乜咁抬舉我呀

我有果句講果句遮

咁我都有信心既。

個程式難度大致係咁

謝謝,等我慢慢search 下點if 法

頂,好難呀!

WordPress 有冇好plugin推介可以做到,其實咁簡單都唔識,都應該放棄

你可以搵個embed homepage plugin再自己寫個html/javascript掛上去就ok

男定女,咩年出世?

女,95,上海人

一次唔得咪第二次

收到,感謝~

無得賜酒

結果呢

路面情況好似不太好,好多考生都熄左火(唔識揸我都唔係太明)
但考官鬆手,朋友已pass

一次唔得咪第二次

收到,感謝~

無得賜酒

結果呢

啊蛇手鬆得一個原因

一次唔得咪第二次

收到,感謝~

無得賜酒

結果呢

啊蛇手鬆得一個原因

無錯,佢係靚女

一次唔得咪第二次

收到,感謝~

無得賜酒

結果呢

啊蛇手鬆得一個原因

無錯,佢係靚女

會唔會又多個馬路炸彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞