蘋果廣告製作公司(7)

1001 回覆
85 Like 37 Dislike
同蘋果商場有冇關係
好可憐
無人理 要衝出黎周圍咬人想人理佢地
真心其實想講好耐, 其實佢邊度有失聲?有冇當日睇live既出黎講下究竟有幾嚴重?嚴重到要咁樣即時腰斬?

睇段片佢係喊到唱唔到咋喎, 成件事咁突然好難唔令人聯想起蘋果單野
堂堂陳刀仔都喊成咁
志偉又走去日本同人玩碰碰車
我真係唔敢再估
我唔想俾人玩碰碰車

世界和平,萬眾歡騰,大家開開心心過新年
見到此情此景,真令我痛心

巴絲們因為好奇疑惑、關心身邊事,

聚起來討論研究一個十分可疑嘅廣告

為大家困苦生活增添一點點歡快趣味-雖然知道廣告背後可能一點也不簡單

我地冇武器,亦無衝突,冇瘋狂行徑,甚至冇對任何人的生活產生任何負面影響

但竟然因此招來其他好事者攻訐、嘲弄,甚至有打手滲透、擾亂正常討論

佢哋嘅目標,唔係參與話題嘅我地,其矛頭直指住嘅,係連登嘅核心價值:對香港、對社會、對身邊事的關心和愛!

Shame on 一切嘲笑及諷弄我哋討論蘋果廣告嘅連登巴絲!Shame on你地眼光嘅淺窄!你地落後、短淺嘅鼠目寸光才是令社會文化濟後不前嘅元凶
我最驚係佢直頭被迫退休
上年已經傳過一次
就快推到8
跟左個話題咁耐,我諗左樣野。
二十世紀少年入面嘅血色大除夕。
首先個故仔係某一個組織本身諗住係想係一個地小但係人口稠密嘅地方發動恐怖活動,所以佢地就就搵左當地一個有十分知名嘅會員去辦一個集會活動。
咁個知名會員可能因為知道左個組織會發動恐怖活動,所以個知名會員就用個匿名去賣廣告,希望大眾會有所行動,而個廣告歌係想暗示個知名會員嘅真我同良心,點知佢發覺竟然冇人有留意到佢想表達嘅野,所以個知名會員唯有親自去腰斬呢個集會,因為佢知道有機會會俾組織發現到佢呢個背叛嘅行為會危害到佢自身同家人,所以有感而泣。

申利純屬鳩噏
個廣告會唔會係有心人登出尼 "消災降難"用
大家成日係到比佢洗腦 "世界和平......"
係想用大家既正面思維 正能量去做D 宗教野...

利申:非宗教人士...
成班被虐狂 唔比人屌唔安樂
嘩好有邏輯喎
咪撚問呀
一陣小心比狗咬
咁多位喺度長駐嘅巴打應該唔少人俾隻事洗左腦,幾日嚟成日諗住(我都係咁),我覺得咁樣會影響到心情同思考,唔係太好,睇太耐嘅可以出一出去,睇番平時睇嘅野,唔好諗咁多。旁觀者清當局者迷,反正冇乜新料,抖下先番嚟感覺可能好唔同
做多左啦 打手
所以佢暫時仲會係深夜繼續賣廣告。只不過可能開始有某啲會然開始懷疑佢,所以佢冇去取消個活動,只係希望可以減低個傷亡數字咁掛,或者可能係個知名會員其實係背後開始行動梗,最後好似健次咁救返嗰個地小但人口稠密嘅城市

一個reply幾十秒内有五個正評都知咩料啦
push 大家都唔好比入嚟吠嘅人影響,集中討論
同埋趁日頭做其他野,唔好俾呢件事洗腦/沖昏頭腦,可能下一round返嚟brainstorm到新方向呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞