蘋果廣告製作公司(7)

1001 回覆
85 Like 37 Dislike
經過我諗左3日之後
試過解code又試過指google坐標
終於發現左D野

https://lih.kg/959594
留意到呢個post有好多野係你地未提出同發現
我祝你開開心心世界和平萬眾歡騰
多謝喎 想問下點解2012世界末日你會死唔去既?
家啲人好惡,祝福佢都要diu人
今日會有巴打再上去
本身有追開post 但望到有d人係到盲解真係笑而不語
話個廣告再播一定係黎緊實有大事發生 你玩哂啦
之後又話公司出面有cam又話有鬼 仲要問佢地係咪蘋果 人地洗唔洗答你啊? 唔答你地又話實有問題 警察搜屋搜人身都要出示返證件 人地又唔識你 點知你問完會點? 一陣掃到更多上去問佢地野咪好唔得閒 影響到人地工作就唔好啦 人地有權告你地係到騷擾他人
另外又係到連去同華仔有關 人地唱足16日仲想點? 乜都沙啦 華仔都係人 佢喊係因為佢好想唱落去 唔想班fans冇得聽 然後又話係有人叫佢唔好唱
TVB可能唸住年尾谷下黃金時段既廣告收視 有你地mon實 收視實升唔少 下年又可以大條道理加廣告價錢
或者係做緊個市場調查 想知邊type最可以吸引觀眾去睇 點知完來一個懷舊廣告就搞掂
不過果2位巴打小心啦 唔好再上人地工作搞人喇 人地都係打份工姐
成班on9仔
一個幾秒既廣告都諗到咁多野
啱啱蘋果動post咗劉德華取消埋今日同聽日個場
樓上應該係有唔少假膠/“打手“亂帶風向
真係想研究下嘅大家小心啲唔好畀人影響

首先個廣告嘅目的應該係重點
本身個奇怪位就係普通人睇完完全唔知發生乜事

又假設03年真係播過一次類似廣告
咁有2個可能性

1. 2個廣告係同一班人整,又或者係整畀同一班人睇
所以有部分相同內容,例如有一班人一早約好左“煙花“背景廣告係用黎傳信息

2. 03個廣告本身係普通廣告,而今次就係用嗰個廣告改出黎
03個廣告本身冇“陰謀“,只係為左今次個信息畀人拎左黎用

2. 我覺得機會唔大
因為用03年角度睇,個廣告都係怪怪地
而且當年個廣告播完都冇一間“蘋果電影“跳過出黎,成個廣告冇乜商業性可言

當然,都有可能係當年個廣告出完,間公司就有因為某啲原因收左皮
所以先不了了之
現有對03廣告同後續嘅認知太少,有啲難確實判斷

利申:花生友
再鋒利既刀都有生銹既一日
呢啲咁嘅post開去神秘台啦
做左廿年話題終結者,你問我答
https://lih.kg/78237
中共特工都搬埋出黎😂😂😂👍🏼👍🏼👍🏼
咁多疑點班人都可以一句「幾秒廣告引到咁多傻仔出黎」黎睇件事,邊個傻我就唔講啦
劉華連30號場唔除消埋,個日最高危
有冇人知今次演唱會有冇唱真我的風釆?
31號先岩
都話廣告同劉德華無直接關聯

點解咁多人focus喺佢身上而唔係首歌?
9唔搭8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞