[聖誕禮物] Boundary Errant 入坑區

1001 回覆
6 Like 10 Dislike
Me
仲係乜都冇
  冇
冇呀屌
me too
袋到左了
幾時有內籠
返工同出街好唔好用
返緊屋企開箱
好想要CB-1 MK-1
等睇包膠
聽日出街試下用
冇內膽情況下只能就咁放一機兩鏡
都仲有位擺風褸
xpac包膠
求開箱文
我好似見到個comment話有毛巾既order都會delay到搞掂為止
今日屋企人收到個袋(Tan) 和CB 1

訂左毛巾既order都會delay到2月尾

包膠呀喂
玩咗個袋半個鐘,有以下意見
本身有peak design 20L ,所以會比較兩者

1. CB 1 insert 嘅idea 係好,重嘅野放上面好似舒服啲,但佢啲dimension 應該出錯嘅。上面個cover 真係難關去magnetic 鈕到,而且 如果CB 1 入面機或者鏡高出CB 1 ,咁就根本關唔到個cover .

我用A7r2 + 24105 G, 做測試,放完機和24105 , 再放唔到多支定焦,如果機+24105 打直放,係就係可放多定焦,但因為打直放機身會突出CB 1, 如上面講個,個cover 就關唔上嘅

2. 本身個袋同peak design backpack 比,errant 車功好啲,magnetic 鈕扣係加分位嘅,而家拉鏈都係ykk, 但PD 用non brand 拉鏈,應該防水效果更好。

3. 個人會用Errant 平日用,或者只帶機+zoom len,或者兩支定焦。
但有心去影相,會用返PD,因為PD 放多幾次鏡和換咗方便過errant

吓,仲快過kickstarter
.......
真係cls
想問24105+A7rii有幾長?
我驚A73+Tamron 28-75都會山唔到個cover
咁你同我差唔多
可以放a73 加2875, 但應該放唔到多一次鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞