《經緯線》 深 圳 爆 紅 成 港 青 打 咭 新 寵

302 回覆
56 Like 431 Dislike
第一條片條女小學老師黎 教壞下一代
講左咁耐有咩好野食要北上?
經緯線之粵港澳大灣區系列
原先話2047先取消身分証同香港護照
我諗過多五年政府就轉晒用中國護照
more pls
發展得好係真,不過都係垃圾路面,凹凹凸凸
服務都真係好過香港,係因為香港既服務太閪
揼骨睇邊間
不過返大陸一啲都唔平,車費都唔見$100港幣
喜茶一般貨色,飲過幾次,計番匯率平過香港$40珍珠奶茶
海底撈 普通,服務好好,食物質素算合格,唔太好食但睇落新鮮
探魚好濃,但幾好食

結論:可能真係化學野多,上過去2次 都要飲好多水,同澳門一樣,去1,2次就不了
拎返大陸既錢係香港食 可以食得更好
得鮮豬牛個D係五豐行佢獨攬大陸貨,食海鮮一定係香港好食D,D貨係越南印尼過黎,安全又天然得多,當然你食下價野就自己小心,油塘西貢個D批發係堅野黎,自己黎煮最正,保證唔會被酒家偷龍轉鳳。

牛扒*肯撚定*唔係大陸野,你去食牛都唔會有大陸牛,最CHEAP既巴西牛係茶記用,好少少既係澳紐加拿大,再貴D就美國牛歐洲牛,日本牛就唔駛講,呢D全部都唔駛經五豐行。
去揼骨就唔會喺上面飲食?
要吹棒大陸野先叫五毛
睇黎你真係ON9架喎!
咁北上叫雞係為左叫雞定食野?
而家D人叫人北上係叫雞定食野?
你去邊間卡拉OK係以D果盤做決定?
5毛多士都話自己多大學生睇
根本就係想做到班00後愛國
估唔到西dorsi都幾靚仔
應該係鮮豬牛羊係五豐行,急凍唔唔關佢事
一過左香港關就算去幾新既地方都好你都係覺得d 料好cheap
同我感覺一樣.一出關. 羅湖地磚感覺單薄, 好多都裂.
地鐵都係. 用料單薄.
反而新式大型商場, 用料好好多.
我喺某個邊境地方做嘢 好多學生妹放學都會上一上深圳拎住杯喜茶,夜晚7點返嚟 但從來未見過學生仔
結論:女人=垃圾
果D 大型商場根本冇野行只係去食野.
不知明大陸品牌賣到貴一貴
食野 主要都係果幾類.
主要係火鍋 都好多類. 椰子雞 , 牛肉 , 四川. 重慶, 海底撈食服務.
烤魚, 燒烤, 燒羊,
其實選擇都好多,
有雞叫就不惜將大陸嘢放入口
兵樣
依家係好多學生上去深圳.
治安其實都係差.
學生妹好鍾意放個電話係後褲袋.
大家點睇品城記既秋哥 覺得佢介紹d廣州傳統嘢有廣東特色 起碼肯講廣東話先
深圳酒店好平
其他野不予置評
好多時weekend同條女book房
一晚二百幾到四百幾蚊左右 都四五星級質素
不過野食就係香港食
跟手就買酒買零食上去開房
第二日hea訓到兩點late checkout就落返黎tea
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞