《經緯線》 深 圳 爆 紅 成 港 青 打 咭 新 寵

302 回覆
56 Like 431 Dislike
番大陸又唔等於認同中央果套
唔通住香港又好鐘意香港政府咩
咁老實講 有d真係好食得過香港/香港無得食
第一條片頭嗰part如果冇睇錯個男係model嚟,叫Kwan Wai Kin
早排先J完嚟
00後基本上識流利普通話, 而80後多數都係講到一舊舊 20年間已經用語言滲透左
叫開上大陸,返去=認同大陸先係家鄉既feel
Kevin 好正
唔係支持返大陸
但你個猜測太離地
明明有個好合理嘅原因令人上去消費
平囉 都係錢作怪
都唔係近年嘅事啦 根本90年代就已經興返去食野按摩叫雞

平 就得嫁啦 香港人本性
咩食物安全 衛生問題 唔撚理㗎
香港玩完架啦 純種香港人就快絕種
個西多士專介紹伏野
價錢誇細化
一餐人 人均要二百幾蚊嘅海鮮餐 ( 淨係食 炒蜆 串燒 焗田螺 跟住佢介紹d野黎叫都無咁多)
佢講到一百蚊有找

勁難食既野佢講到普通
普通野就推介

呢條友同有碗話碗真係差好遠
唔會信呢個youtuber講野
正一pk中過佢d伏
祝佢生cancer早d死
最憎佢仲要 踩低香港啲食物

不過佢都唔知介紹幾多伏野俾人令幾多人生cancer

佢既 禍害仲大過個大佬b
又老屈盲反,比曬理由都鳩吹。
唔信當地制度都夠啦。
深圳我有親戚係個度做生意開餐廳
我唔係盲目反大陸
深圳的確都多好野食
但佢介紹無間係囉
真係有實力個d鬼得閒搵你拍咩
個d魚生望 顏色都知唔對路啦
啲血水係咁出嚟 喺隻碟度
咁都擺得入口
有人話香港肉來自五豐行大陸貨
但又日日有牛扒龍蝦由香港走私上大陸
d介紹話食物普通嗰d十成都係難食到狗都唔屌
基本上我都幾肯定佢 拍多十年左右
身體一定出問題 如果佢 真係全部都唔係用替身自己食落口

大陸既食物我覺得識人先真係食到安全野
平野唔好話無好野
安全野就要有番咁上下價錢
唔係話貴價就一定安全
但平價野自己諗
我係現場去食過
真係好難食
佢段 影片講到 針對佢嘅人 係未返過大陸 少去大陸 或者 2014年佔中嗰班

真係好笑

自己介紹埋伏野係度屈落人地度
雖然我知係節目效果 但條女係咪平時屙屎都要影嘅人
乜柒都要影一餐
新界西公屋支那人後代咪上去囉
個腦用屎做咪飲成杯糖落肚覺得無問題

係廣東茶樓飲鐵觀音普洱大D人係唔會飲到咁甜架
而且你地班人窮到連日本都去唔到 咪焗住返大陸消費 想呃邊個?
youtuber只信有婉話婉
想cancer請follow 西多屎
想食香港屎請follow兩公婆

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞