《經緯線》 深 圳 爆 紅 成 港 青 打 咭 新 寵

302 回覆
56 Like 431 Dislike
香港咩都有,但係咪最正宗就見仁見智

但一講北京菜上海菜四川菜雲南菜
如果係連登講話番北京上海四川食
應該屌撚到仆街

基本所有中菜連登都要係香港食
成日上深圳食垃圾仲吹奏嗰啲九成九都弱智架啦
支蝗就醒目呢,落香港食,去外國食飯好似餓狗咁搶搶搶,又唔見佢地落深圳死食死搶?港豬死蠢呢
其實上深圳玩嗰d咪又係新移民
我就跟我標準既,帶風向唱好大陸就係五毛,我唔見去大陸教書有幾五毛,佢教撚完返黎唱衰大陸D學生同學校行政唔通又係五毛?

五毛屈人五毛應該都算係政治任務。
你話喺大陸返香港經過深圳去下都可以接受,但為咗個閪茶海底閪專程撘車上去就on9啲囉.
btw我發覺上親深圳嗰班撚樣好撚鍾意講乜柒返深圳,講撚到深圳係自己地方咁.真係好撚on9,通常上得深圳呢班人都係崇韓撚!!!
係估唔到好多學生哥北上大陸玩,.....
因為香港無野玩又貴
香港衰在日日出街都咁多人 嘢又貴
五毛來來去去得呢句
自己盲撐仲調返轉頭走去話人,死全家啦你
未上過大陸個陣我都好似呢個post班盲反撚一樣
但近排去過深圳之後一改以往印象
食垃圾食物食上癮呀你
老老豆豆真文青會唔會上去吃喝玩樂呀
個節目臨尾嗰個黑膠仔
now tv估唔到依家變到咁
依家真係得番有線電視先睇得過
7 80後上去叫雞就得
9 00後上去食野就唔得

去過東門邊,但d野食真係一般食一次就厭,個海底撈d野食就好普通,但d staff服務態度真係非常好。 d喜茶不如直接係香港買茶狼之類,差唔多之餘又比喜茶平,完全無必要番大陸飲。 所以真係無乜必要番去玩,除非想搵特殊服務
其實如果當係去個短trip 都仲可以
特登上去食嘢其實真係無乜特別
一開始介紹間CAFE 咩名?
講親去深圳食野都係去啲商場
試下去啲橫街窄巷食
真係嚇死你
深水埗都無咁恐怖
桃園站B出口 七巧國 2樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞