宏利district director其實大唔大?

256 回覆
4 Like 11 Dislike
考保險牌既難度咪同考車筆試差唔多 係都要打J

保險經紀而同打J掛勾

Title 又可以J , 獎杯又可以J , 演唱會又可以J,
經濟名人黎拍照又可以J, 上報紙又可以J ,
去聽talk又可以J, 團體相又可以J

最頂唔順班正能樣
咩都好撚正能量
痴撚線

所以佢哋一早就買曬醫療保,專保腎虧嗰隻
保險狗死全家吧
BTW 有個fd早排不停水我入JCI ,我發覺個committee 好多保險人,係咪佢地好鍾意響依啲地方拎返一功半職?

保險經紀而同打J掛勾

Title 又可以J , 獎杯又可以J , 演唱會又可以J,

點止呀 連劉德華入養和都可以j架

保險經紀而同打J掛勾

點止呀 連劉德華入養和都可以j架

屌真係有,仲讚佢有買保險叻仔

抽水真係無極限
劉德華心諗關你撚事
認真
識幾個新移民大媽平時做散工洗碗
都考到保險牌
有問我買唔買

保險牌唔易考
大媽係天才
保險狗搵好多係事實,人地都唔知呃過你地班連登仔乜野。過百萬年薪根本望都唔撚會望你,你地比盡咪講緊供幾千蚊個月,以家人地全部做緊大陸西生意呀,講緊年供都過百萬,保險呃人都唔撚係呃你地啦。

班友咁既心態行出黎社會都搵唔得多啦

抵佢哋窮一世

唔洗找喇

財務策劃師先生,你同你班同事都一樣係咁煩膠,次次比你班保險業專才一煩就至少煩足幾粒鐘,我真係唔想再曬時間同你呢種金融才俊嘈啦,回埋你呢個po就唔再回

我發現 次次講中左 你都會扯開話題
然後再死都要話我係做依一行
我知道我講中左你搏唔到會令你難堪
但都好心你唔好扯開話題
我唔介意你回應我 搏唔到 三個字
又話回埋我個po就唔再回 都唔知係邊個講完唔算數

你琴日柒咗識深潛,仲以為你知悔改。點知今日又咁唔知醜咁出返嚟柒
所以話你真係典型保險狗,好聽啲講叫屢敗屢戰,說穿了就是夠曬厚顏無恥

咁都叫深潛 邊似你咁得閒24小時mon post
真係唔知你真心定假膠
到依家依一刻都仲可以將我唔係做保險定唔想承認自己做保險都未分得清楚
你智商低到咁真係好難同你溝通到
真係唔知邊個衝出黎柒
公道d講句
做到DD 已經唔洗出去扮狗r客
坐係到都有錢收
淨係做management野
撈到呢個位不得不承認係有料
但係呢個post 酸到
公道d講句
坐係到都有錢收
但係呢個post 酸到

即使真係有料,都唔覺酸
首先保險係不受歡迎行業
其次賺d騙人財,冇野值得開心
公道d講句
坐係到都有錢收
但係呢個post 酸到

Mk金融啲老細都係坐房捽班mk仔數等收錢
公道d講句
坐係到都有錢收
但係呢個post 酸到

屌狗都叫酸
保險牌咁廢,要做嘅話,阿豬阿狗都做到啦,有咩好酸,係得啲保險狗先咁阿Q精神,以為人哋笑鳩佢係因為妒忌
同班蝗以為人哋屌狗肉節係因為人哋妒忌佢有狗肉食一樣咁on99
保險狗當然有D人搵得多, D人先有人唔做去做狗.

但無改保險狗係全香港最低賤既職位, 十個9.9個香港人都睇唔起保險狗.

成個行業都係為錢出賣人性, 友情, 親情, 祝保險狗年老有報應斷絕六親, 百病纏身, 搵埋唔夠睇醫生.
公道d講句
坐係到都有錢收
但係呢個post 酸到

屌狗都叫酸
保險牌咁廢,要做嘅話,阿豬阿狗都做到啦,有咩好酸,係得啲保險狗先咁阿Q精神,以為人哋笑鳩佢係因為妒忌
同班蝗以為人哋屌狗肉節係因為人哋妒忌佢有狗肉食一樣咁on99

唔係D人做唔到, 只係唔想出賣自己既朋友親人先唔做渣.
其實保險(基金都差唔多)個原意同business idea無問題
係有啲人為左r客同開到單做埋啲unethical既野 例如講啲唔講啲呃阿婆或者開床單
所以一沖入黎就周圍叫人保險狗個啲未免太多偏見

利申bba 學生 無保險牌 無意做保險
保險狗當然有D人搵得多, D人先有人唔做去做狗.

但無改保險狗係全香港最低賤既職位, 十個9.9個香港人都睇唔起保險狗.

成個行業都係為錢出賣人性, 友情, 親情, 祝保險狗年老有報應斷絕六親, 百病纏身, 搵埋唔夠睇醫生.

一百個都總有一個揾得多嘅
另外99個就一日到黑都搖尾乞憐又揾得少
見到d保險狗夜晚十點十一點重係老麥R客就覺得好撚好笑
個客打晒喊露都唔撚比人返屋企訓教

佢地fb話工作到11點先走,但都覺得好有意義,好愛呢份工架
其實保險(基金都差唔多)個原意同business idea無問題
係有啲人為左r客同開到單做埋啲unethical既野 例如講啲唔講啲呃阿婆或者開床單
所以一沖入黎就周圍叫人保險狗個啲未免太多偏見

利申bba 學生 無保險牌 無意做保險

好多野成立之初原意都係好,但耐咗就會變質。
比如撒旦教本來都係導人向善,共鏟黨成立為營造公平社會,黑社會成立目的為咗對抗殘暴統治者。但三者而家都完全走曬樣啦
你都見而家d保險狗痴痴哋綫,事無大小都要打飛機,加上保險騙案量長期高企。[做保險=斷六親]呢句話係有佢道理㗎。
保險狗會整啲叫Wealth Management Trainee(實際上都係保險狗)嘅post喺intern同gradjob度,等無知嘅人誤以為係MT類工而apply,巴打小心中伏
話保險牌唔易考個d
我溫一日都考到返黎
高過你
眼紅人?

你條友都幾撚on9,問下都話人眼紅

佢地fb話工作到11點先走,但都覺得好有意義,好愛呢份工架

以前做野開OT會覺得好辛苦
但係做左呢份工之後
無論幾時都好 只要客戶需要
我都會以我專業能力幫助每一個人
呢個就係我地行業既使命

#有意義的一天
卡片全部都係xx經理 助理副總裁
大有撚用咩 依家得極少數真係搵到錢

試過有幾個濕鳩mk保險仔做宏利
走來開信用卡 搵萬幾銀
申請張要求月入8000既普通卡都唔批
之後仲打來問點解唔批
我玩鳩佢話銀行覺得保險屬於不受歡迎行業 同飲食業做廚一樣 多數都唔批

呢個comment 真係痴撚線
無知好可怕

彈句無知出來又唔撚講下自己知幾多
遇襯做保險d撚樣 無個月入搵多個兩萬
返份垃圾工仲要覺得自己好有前途
真係想笑死人
個post酸撚到

幫到人,就算夜D 走夜D訓都值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞