宏利district director其實大唔大?

256 回覆
4 Like 11 Dislike
個個都咁叫架啦
升到DD已經冇乜邊個大得過佢啦

你算9數把啦,保險狗出去昆人嗰陣就叫自己做財務策劃師,卡片就個鳩個都係剩manager。
係人都知做得保險狗嘅都係垃圾嚟㗎啦,不嬲鍾意叫乜title都得

無知真係好可怕 google下先啦

厚顏無恥最可怕
係人都知保險狗張財務策劃師牌有幾廢㗎啦,連樓下看更張保安牌都難考過你地嗰張,但保險狗竟然可以渣住張辣殺牌就打曬飛機咁周圍同人講自己係專業人士。
另外,我真係無乜見過真正幫人嘅職業抽水如醫生護士會開口埋口話自己份工好有意義,反而班保險狗昆完人之後仲係度講幫到人真係好開心啊,一日到黑喺度打飛機。
每逢死人lum樓,fb度總會有成堆保險狗喺度抽水。
保險狗話人無知之前,唔該你地有返啲自知之明先啦,專業人士

無知真係好可怕
鍾意叫乜title都得 咁既野都講得出
比人講中左自己無知之後扯開話題
升到DD已經冇乜邊個大得過佢啦

咁30歲都未夠升做DD咪好勁😱😱😱

厚顏無恥最可怕
係人都知保險狗張財務策劃師牌有幾廢㗎啦,連樓下看更張保安牌都難考過你地嗰張,但保險狗竟然可以渣住張辣殺牌就打曬飛機咁周圍同人講自己係專業人士。
另外,我真係無乜見過真正幫人嘅職業抽水如醫生護士會開口埋口話自己份工好有意義,反而班保險狗昆完人之後仲係度講幫到人真係好開心啊,一日到黑喺度打飛機。

一味鬧保險狗果啲人其實仲可怕~宏觀咁多關於保險既post,啲罵語黎黎去去都係呢啲
睇撚到心寒~人地撈得好掂實有原因.唔好以為自己做醒唔認同保險就瘋狂詆毀先得架...

明明買家你情我願黑字白紙寫到明 唔講唔知以為用枝槍指你個頭逼你簽咁 屌個班人出事真係咪撚怨
有個舊同學完左試用期已經係dd 啦喎
好似仲要dse0分

你算9數把啦,保險狗出去昆人嗰陣就叫自己做財務策劃師,卡片就個鳩個都係剩manager。
係人都知做得保險狗嘅都係垃圾嚟㗎啦,不嬲鍾意叫乜title都得

厚顏無恥最可怕

你係度屌緊人地做保險既時候,人地DD已經年薪過百萬。DD係唔易做,至少個team要多人and有數先做到DD嫁。咩一入職就係一個DD.無知都要有個譜啦傻仔
保險狗一入職就unit manager, 做超過一年好似就會自動升做 District director

唔識唔好鳩up
雖然比起其他行個title一定靚
但普通入職仔叫financial planner咋
DD你無咁上下人同數有撚

我明白你可能好憎保險狗
不過你真係無知得好緊要

唔識唔好鳩up
雖然比起其他行個title一定靚
但普通入職仔叫financial planner咋
DD你無咁上下人同數有撚

我明白你可能好憎保險狗
不過你真係無知得好緊要

無知真係唔恐怖 叫得財務策劃師好似要考一個叫CPB既試 唔同一般保險試架
而且財務策劃師可以做遺囑同信託cases 你話係咪專業既就自己諗啦

厚顏無恥最可怕

我覺得你厚顏過啲保險狗
高過你
眼紅人?

問下就眼紅?同你講早晨係咪即係屌你老母?🤔

agger

我明白你可能好憎保險狗
不過你真係無知得好緊要

無知真係唔恐怖 叫得財務策劃師好似要考一個叫CPB既試 唔同一般保險試架
而且財務策劃師可以做遺囑同信託cases 你話係咪專業既就自己諗啦

唔需要
好似仲要dse0分

未um就dd
睇黎你個fd做緊其他野
一係我無知

我明白你可能好憎保險狗
不過你真係無知得好緊要

果個好似係cfp?
雖然同cfa差好遠但係個認受性都唔係低
好似仲要dse0分

未um就dd
睇黎你個fd做緊其他野
一係我無知

有個fd做左幾年private bank轉去保險公司都係做ad咋
好似仲要dse0分

未um就dd
睇黎你個fd做緊其他野
一係我無知

有個fd做左幾年private bank轉去保險公司都係做ad咋

咁可能真係有 唔知
一黎DD
試用期就起到成條team
可能好有料
識人做緊 佢好似仲係咩mdrt會員 其實勁唔勁

MDRT全名叫Million Dollars Round Table
年薪過百萬先入到 (好似係)
再上去就係COT (Court of Table)
同TOT (Top of Table)
好似要年薪過五球先上到tot
利申非業界人士
識人做緊 佢好似仲係咩mdrt會員 其實勁唔勁

mdrt應該係有3,4皮一個月既
不過唔洗眼紅人
人到死時無人會理你後生搵幾多錢
高過你
眼紅人?

問下就眼紅?同你講早晨係咪即係屌你老母?🤔

講撚中左?

我諗佢應該多錢過我既,我都係未計正職淨做freelance 6x萬一年咋

咩freelance, 6x0,000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞