宏利district director其實大唔大?

256 回覆
4 Like 11 Dislike
識人做緊 佢好似仲係咩mdrt會員 其實勁唔勁

mdrt應該係有3,4皮一個月既
不過唔洗眼紅人
人到死時無人會理你後生搵幾多錢

識幾個人做保險 全部都係仆街黎

我識果d都唔係仆街
可能因為咁所以佢地搵唔到幾多錢

你算9數把啦,保險狗出去昆人嗰陣就叫自己做財務策劃師,卡片就個鳩個都係剩manager。
係人都知做得保險狗嘅都係垃圾嚟㗎啦,不嬲鍾意叫乜title都得

無知真係好可怕 google下先啦

厚顏無恥最可怕
係人都知保險狗張財務策劃師牌有幾廢㗎啦,連樓下看更張保安牌都難考過你地嗰張,但保險狗竟然可以渣住張辣殺牌就打曬飛機咁周圍同人講自己係專業人士。
另外,我真係無乜見過真正幫人嘅職業抽水如醫生護士會開口埋口話自己份工好有意義,反而班保險狗昆完人之後仲係度講幫到人真係好開心啊,一日到黑喺度打飛機。
每逢死人lum樓,fb度總會有成堆保險狗喺度抽水。
保險狗話人無知之前,唔該你地有返啲自知之明先啦,專業人士

well said
公道講句 既然話屌保險狗嘅無知 咁有無做緊保險嘅公開過自己糧單 一個月跑幾多先可以年薪過百?
高過你
眼紅人?

問下就眼紅?同你講早晨係咪即係屌你老母?🤔

講撚中左?

我諗佢應該多錢過我既,我都係未計正職淨做freelance 6x萬一年咋

咩freelance, 6x0,000

media

MDRT全名叫Million Dollars Round Table
年薪過百萬先入到 (好似係)
再上去就係COT (Court of Table)
同TOT (Top of Table)
好似要年薪過五球先上到tot
利申非業界人士

係業績唔係年薪
姐係開單條數有100萬
但份commission 一定冇一百萬
可能40都未定
所以個撚個都話自己百萬百萬 其實根本唔係年薪過百萬
你問佢佢實唔會講清楚俾你聽
如果唔係點會俾到一個高薪專業人士既印象黎搏取你信任
保險狗一入職就unit manager, 做超過一年好似就會自動升做 District director

唔識唔好鳩up
雖然比起其他行個title一定靚
但普通入職仔叫financial planner咋
DD你無咁上下人同數有撚

你算9數把啦,保險狗出去昆人嗰陣就叫自己做財務策劃師,卡片就個鳩個都係剩manager。
係人都知做得保險狗嘅都係垃圾嚟㗎啦,不嬲鍾意叫乜title都得

呢樣真
鍾意叫咩title都得

MDRT全名叫Million Dollars Round Table
利申非業界人士

係業績唔係年薪
姐係開單條數有100萬
可能40都未定

邊間有40%佣咁多
乜唔係個會叫百萬圓桌會咩
唔係自己亂up百萬架
Btw 我覺得搵到一班人一年肯用100萬幫你買保險都唔易啦

利申非業界人士

係業績唔係年薪
姐係開單條數有100萬
可能40都未定

做保險最重要係呢樣
保險狗一入職就unit manager, 做超過一年好似就會自動升做 District director

唔識唔好鳩up

無知真係好可怕 google下先啦

厚顏無恥最可怕
係人都知保險狗張財務策劃師牌有幾廢㗎啦,連樓下看更張保安牌都難考過你地嗰張,但保險狗竟然可以渣住張辣殺牌就打曬飛機咁周圍同人講自己係專業人士。
另外,我真係無乜見過真正幫人嘅職業抽水如醫生護士會開口埋口話自己份工好有意義,反而班保險狗昆完人之後仲係度講幫到人真係好開心啊,一日到黑喺度打飛機。
每逢死人lum樓,fb度總會有成堆保險狗喺度抽水。
保險狗話人無知之前,唔該你地有返啲自知之明先啦,專業人士

你正一死傻西黎
你屌鳩保險佬有問題係一回事
你乜都唔撚識老作又係另一回事
兩樣撈埋黎一齊屌亂咁作
通常愈屌人既就愈係讀唔成書搵得萬零蚊既提子傻西
依家係話你無知on9呀 個撚個都叫DD
保險agent啲title真係算鳩數啦,真係純粹做得靚d,咁d客先有信心

同時間又可以俾佢地圍爐/打飛機/"show off"等等,等佢地更加"努力"開單,公司何樂以不為?

利申: 有親戚做保險公司高層,係真係坐back office個d高層,
總之就係睇哂間公司成個大中華地區(可能係去到成個亞太區,唔記得左)盤數

講撚中左?

我諗佢應該多錢過我既,我都係未計正職淨做freelance 6x萬一年咋

呢種以退為進既說話真係好肉酸
其實agent個架構好似家族族譜咁
去到最頂真係有個家族族長
要生得多仔,仔又再生仔先升到輩分
DD應該係曾/曾曾祖父果輩架啦
一黎就做DD
可能老豆傳位俾佢掛
又一個酸帖
見到有D無知撚同憤世嫉俗撚真係好可怕
你唔鐘意保險撚係一回事,但唔好乜都唔識衝出黎柒
宏利既DD minimum樓下要48人,同埋唔係狂請人下線夠48人就得(即係某D人以為既狂拉人頭)就得,呢48個人都係要active的(即係一年內既數要12萬左右)
同埋成條team數要672萬
你估易做架咩

唔識既了解下先好串嘴,如果唔係抵你地一世無發達

P.S. D數字未必完全準確,但唔差得遠

咁其實個dd每個月出到幾多糧?有無100k?

講撚中左?

萬五你都無呀 屌你老母 你ive 架渣。係咪要我貼你fb出來呀
見到有D無知撚同憤世嫉俗撚真係好可怕
你唔鐘意保險撚係一回事,但唔好乜都唔識衝出黎柒
宏利既DD minimum樓下要48人,同埋唔係狂請人下線夠48人就得(即係某D人以為既狂拉人頭)就得,呢48個人都係要active的(即係一年內既數要12萬左右)
同埋成條team數要672萬
你估易做架咩

唔識既了解下先好串嘴,如果唔係抵你地一世無發達

P.S. D數字未必完全準確,但唔差得遠

咁其實個dd每個月出到幾多糧?有無100k?

梗係有
十幾萬底薪
埋數計埋commission比佢
保險狗死全家

利申 big4
一個post引哂d連登保險狗出黎

唔識唔好鳩up

我明白你可能好憎保險狗
不過你真係無知得好緊要

無知真係唔恐怖 叫得財務策劃師好似要考一個叫CPB既試 唔同一般保險試架
而且財務策劃師可以做遺囑同信託cases 你話係咪專業既就自己諗啦

CFP 呀大佬
關做遺囑同信託cases咩事

唔識唔好鳩up

我明白你可能好憎保險狗
不過你真係無知得好緊要

無知真係唔恐怖 叫得財務策劃師好似要考一個叫CPB既試 唔同一般保險試架
而且財務策劃師可以做遺囑同信託cases 你話係咪專業既就自己諗啦

CFP 呀大佬
關做遺囑同信託cases咩事

利申 唔係保險狗
咪又係保險狗
連登仔
DD都比你地踩到變一文不值既垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞