宏利district director其實大唔大?

256 回覆
4 Like 11 Dislike

不過又可以理解點解你嬲嬲豬嘅
始終保險狗個名咁臭,連保險狗自己都唔敢認自己係保險狗,其他人就更加唔會想同佢哋扯上關係

我都可以理解到點解你咁on9既
我一直同緊另一個人講我唔介意佢講我
你自己就對號入座 以為我同你講
之後仲要打一大篇野出黎串柒柒屈我做保險
我只係唔想你扭曲事實

你做得保險狗就預咗比人屌㗎啦,如果你真係咁唔願意承認自己係保險狗嘅話,咁你就咪撚做保險啦,食得咸魚抵得渴啊ching.
算啦,我知你都以做保險狗為恥,咁叫你做財務策劃師囉,你係咪會開心啲啊

痴撚線
笑撚左 我想帶你去睇醫生
唔係同唔想承認 係兩件事黎
好難想像你既智商有幾高先會將依兩件事混為一談
一個連保險牌都冇既人因為同你立場唔同就比你屈佢係做保險 仲要唔承認自己做保險
唔怪得香港會出現用對波襲警然後入罪既案件啦
如果係真district director 應該都幾大下我估
District 應該指十八區掛
姐係好似bank咁
做branch manager咁?
Btw, 但保險呢家野假職名太多
同埋如果做到director人地唔會target普通客,最起馬都personal banking個d掛

利申:我唔係做保險,但身邊3大BBA fd好多做左保險

你太天真了,保險倫敦金呢d行業sales嘅title都勁撚誇張,識人做咗半年就已經係vice president,最痴綫嘅係見過一個啱啱2字頭嘅mk仔話自己係cfo
我真係唔明你啲選擇性失明既人到底係咩心態,次次話人係保險狗既時候,我都直接同你講我唔係做保險,跟住你哋又扮睇唔到,轉個頭繼續討論嗰陣,第一句就話人地係保險狗
你哋真係覺得所有同你立場唔同既人都係保險狗啦咩
保險狗搵好多係事實,人地都唔知呃過你地班連登仔乜野。過百萬年薪根本望都唔撚會望你,你地比盡咪講緊供幾千蚊個月,以家人地全部做緊大陸西生意呀,講緊年供都過百萬,保險呃人都唔撚係呃你地啦。

班友咁既心態行出黎社會都搵唔得多啦
老老實實 保險係真心有用
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
係保險狗無撚用o者
.
.
.
.
.
.
.
.

不過又可以理解點解你嬲嬲豬嘅
始終保險狗個名咁臭,連保險狗自己都唔敢認自己係保險狗,其他人就更加唔會想同佢哋扯上關係

我都可以理解到點解你咁on9既
我一直同緊另一個人講我唔介意佢講我
你自己就對號入座 以為我同你講
之後仲要打一大篇野出黎串柒柒屈我做保險
我只係唔想你扭曲事實

你做得保險狗就預咗比人屌㗎啦,如果你真係咁唔願意承認自己係保險狗嘅話,咁你就咪撚做保險啦,食得咸魚抵得渴啊ching.
算啦,我知你都以做保險狗為恥,咁叫你做財務策劃師囉,你係咪會開心啲啊

痴撚線
一個連保險牌都冇既人因為同你立場唔同就比你屈佢係做保險 仲要唔承認自己做保險

財務策劃師先生,你同你班同事都一樣係咁煩膠,次次比你班保險業專才一煩就至少煩足幾粒鐘,我真係唔想再曬時間同你呢種金融才俊嘈啦,回埋你呢個po就唔再回
保險狗搵好多係事實,人地都唔知呃過你地班連登仔乜野。過百萬年薪根本望都唔撚會望你,你地比盡咪講緊供幾千蚊個月,以家人地全部做緊大陸西生意呀,講緊年供都過百萬,保險呃人都唔撚係呃你地啦。

班友咁既心態行出黎社會都搵唔得多啦

你返去慢慢對住你堆膠製獎盃打飛機吧啦
柒左就潛啦

所以你見你其他同事都潛曬水,係得你自己一個喺度死撐

厚顏無恥最可怕
係人都知保險狗張財務策劃師牌有幾廢㗎啦,連樓下看更張保安牌都難考過你地嗰張,但保險狗竟然可以渣住張辣殺牌就打曬飛機咁周圍同人講自己係專業人士。
另外,我真係無乜見過真正幫人嘅職業抽水如醫生護士會開口埋口話自己份工好有意義,反而班保險狗昆完人之後仲係度講幫到人真係好開心啊,一日到黑喺度打飛機。
每逢死人lum樓,fb度總會有成堆保險狗喺度抽水。
保險狗話人無知之前,唔該你地有返啲自知之明先啦,專業人士

叫個鏗字都係咁On9
保險牌唔易考架
你考過未架?

唔易考
不過岩嘅,以保險狗智商去考的確唔易

之前諗住返下保險intern所以考左
係易到on9囉
仲要勁多連廣東話都未講得正既師奶考

厚顏無恥最可怕
係人都知保險狗張財務策劃師牌有幾廢㗎啦,連樓下看更張保安牌都難考過你地嗰張,但保險狗竟然可以渣住張辣殺牌就打曬飛機咁周圍同人講自己係專業人士。
另外,我真係無乜見過真正幫人嘅職業抽水如醫生護士會開口埋口話自己份工好有意義,反而班保險狗昆完人之後仲係度講幫到人真係好開心啊,一日到黑喺度打飛機。

叫個鏗字都係咁On9
保險牌唔易考架
你考過未架?

唔易考
不過岩嘅,以保險狗智商去考的確唔易

之前諗住返下保險intern所以考左
係易到on9囉
仲要勁多連廣東話都未講得正既師奶考

一早就話咗班弱智保險狗厚顏無恥㗎啦,連保險牌都可以吹到好難考咁,不過以佢哋智商就緊係覺得難考
保險狗一入職就unit manager, 做超過一年好似就會自動升做 District director

唔識唔好鳩up
雖然比起其他行個title一定靚
但普通入職仔叫financial planner咋
DD你無咁上下人同數有撚

你算9數把啦,保險狗出去昆人嗰陣就叫自己做財務策劃師,卡片就個鳩個都係剩manager。
係人都知做得保險狗嘅都係垃圾嚟㗎啦,不嬲鍾意叫乜title都得

無知真係好可怕 google下先啦

厚顏無恥最可怕

咁你又跨張咗少少 保險個牌都要温三日先pass到㗎
利申 考咗pass咗 但唔諗住做 宜家係學生
保險狗一入職就unit manager, 做超過一年好似就會自動升做 District director

唔識唔好鳩up
雖然比起其他行個title一定靚
但普通入職仔叫financial planner咋
DD你無咁上下人同數有撚

你算9數把啦,保險狗出去昆人嗰陣就叫自己做財務策劃師,卡片就個鳩個都係剩manager。
係人都知做得保險狗嘅都係垃圾嚟㗎啦,不嬲鍾意叫乜title都得

無知真係好可怕 google下先啦

厚顏無恥最可怕

咁你又跨張咗少少 保險個牌都要温三日先pass到㗎
利申 考咗pass咗 但唔諗住做 宜家係學生

其實考保安牌之前都要讀個差唔多20個鐘嘅course先嘅,點睇都係保安牌難考啲啦ching
柒左就潛啦

所以你見你其他同事都潛曬水,係得你自己一個喺度死撐

班保險狗真係柒到喊
保險狗路過
我本住好簡單一個諗法

我唔鐘意做保險,
但保險可以買到好多我鐘意既野
同埋自由好多

都唔明點解有人要日日番工打卡
保險狗路過
我本住好簡單一個諗法

我唔鐘意做保險,
但保險可以買到好多我鐘意既野
同埋自由好多

都唔明點解有人要日日番工打卡

我意思係番保險番到日日都番工
自己睇, 5年升DD

痴撚線

財務策劃師先生,你同你班同事都一樣係咁煩膠,次次比你班保險業專才一煩就至少煩足幾粒鐘,我真係唔想再曬時間同你呢種金融才俊嘈啦,回埋你呢個po就唔再回

我發現 次次講中左 你都會扯開話題
然後再死都要話我係做依一行
我知道我講中左你搏唔到會令你難堪
但都好心你唔好扯開話題
我唔介意你回應我 搏唔到 三個字
又話回埋我個po就唔再回 都唔知係邊個講完唔算數

痴撚線

我知道我講中左你駁唔到會令你難堪
但都好心你唔好扯開話題
我唔介意你回應我 駁唔到 三個字
自己睇, 5年升DD

正常人做呢d辣殺職業不嬲都唔難升,只係連登入面嗰班保險狗特別辣殺,做嚟做去都係地底泥級數,先會連辣殺職位都要吹奏。
情況就同小學生覺得做班長好叻叻,要高手先做到一樣。

痴撚線

我知道我講中左你搏唔到會令你難堪
但都好心你唔好扯開話題
我唔介意你回應我 搏唔到 三個字

你琴日柒咗識深潛,仲以為你知悔改。點知今日又咁唔知醜咁出返嚟柒
所以話你真係典型保險狗,好聽啲講叫屢敗屢戰,說穿了就是夠曬厚顏無恥
考保險牌既難度咪同考車筆試差唔多 係都要打J

保險經紀而同打J掛勾

Title 又可以J , 獎杯又可以J , 演唱會又可以J,
經濟名人黎拍照又可以J, 上報紙又可以J ,
去聽talk又可以J, 團體相又可以J

保險經紀而同打J掛勾

Title 又可以J , 獎杯又可以J , 演唱會又可以J,
經濟名人黎拍照又可以J, 上報紙又可以J ,
去聽talk又可以J, 團體相又可以J

最頂唔順班正能樣
咩都好撚正能量
痴撚線
卡片全部都係xx經理 助理副總裁
大有撚用咩 依家得極少數真係搵到錢

試過有幾個濕鳩mk保險仔做宏利
走來開信用卡 搵萬幾銀
申請張要求月入8000既普通卡都唔批
之後仲打來問點解唔批
我玩鳩佢話銀行覺得保險屬於不受歡迎行業 同飲食業做廚一樣 多數都唔批

呢個comment 真係痴撚線
無知好可怕

保險狗就真係痴撚線啦,乜都可以用嚟打J
全世界係得保險狗自己先覺得保險牌難考,所以話保險狗真係無知得可怕。
不過都難怪嘅,始終大把師奶,mk,中三程度去做保險,質素係咁上下㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞