科大討論區(22) - 是A也是0

1001 回覆
44 Like 3 Dislike
起身 準備2023 送死
發現連sample final 都唔係太識做

利申 驚2411 多d
又係我呀巴打
求C Range
求pass
你有冇睇present D slides
CENG1000求B
雖然佢寫會考
你呢
冇,我今朝先發現話會考
syllabus都冇寫清楚
啱啱考完
輕鬆
搞乜嘢今日成個campus都係普通話
考成點
冇mid term咁難
應該pass掛
你呢?
應該好過mid term
好似淨係出咗mid term 後內容
係呀屌
我今日仲溫左mid term前內容三粒鐘
Keller 仲話any materia covered in the lesson
好心一題都唔考就咪撚咁講
我讀咗佢另外一科佢都係話everything 點知都係midterm後嘅先考
Fina 2303出左final
係時候又要想當年黎鼓勵下大家

是咁的

兩年前我就take左SOSC1350,咁呢個course就凈計attendance、midterm同final既者,而midterm同final就全MC,open notes。

咁我midterm都做得唔太好,錯左兩題,無左3.X%course grade。 所以我唯有attendance take足再加final爆seek。

而到左考final個日,我一起身就特別精神,考試亦做得特別快。兩個鐘既考試,我一個鐘都唔使就做晒40題MC,再加上我之後有試,咁我大概45分鐘就舉手交卷 。個TA都嚇親,過黎收卷之餘仲等埋我一齊行出試場。沿路見到一班人R晒頭,仲奮鬥緊,見我提早交卷早走個種眼神,我睇得出愕然同埋羨慕。

唔知大家有無試過提早交卷肯定自己一定滿分,呢種智商上既優越感

真係好爽

咁出到去試場,個TA就問我:做好晒啦?咁早走

但我無正面回答佢,我只係問佢: 呢個Course攞幾多percent先有A-range

TA: 未知架,要等professor定,你好有信心wo

我: 哦,無啊,問下者,今個sem多謝晒,拜拜

而我最後final 滿分 攞A+

人生試一次呢種經歷真係
又回帶
comp2011又收皮

想pass都咁難
感覺簡單過simple 少少或者差唔多
除咗partial 3 次嗰題唔夠時間做之外其他感覺都唔錯

睇得出Jimmy 都唔想F 人
Sample
聽日就math2011
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞