科大討論區(22) - 是A也是0

1001 回覆
44 Like 3 Dislike
應該好多人final同你差唔多分,你要怪就怪出得淺,無得比你拉,但如果出難咗,你會唔會max到就好難講啦。
利申:上個sem有科final爆分,但都拉唔番A+,因為出得淺,製造唔到更大既Gap。
A+係可遇不可求
我都淨係求個A-咋
我之前isom2010 mt below mean final above 0.9sd 都已經A到...
mt 20%你above 0.2sd
final mean 81 你94
其他野比重同你攞咩
如果有合理疑點的話email問下prof可能好d,maybe narrow A range。
利申翻先 我final 係100
Final 30%
Grp pj 30%
Class parti 20% (this part should be good)
project幾多 就咁睇就似B+多 始終你mt 有final 2/3 比例 但你都係mean附近
呢啖氣當然唔會就咁吞左佢啦 立即屌9佢老母tim啦
正常點都應該hi到A range既
最遲幾時會出哂grade
呢d嘢好難講既。想當年,讀honors course俾個prof冼,食咗隻B。mean係A-,最後出grade佢出B。之後我對呢個世界無晒希望,留低咗陰影,每次考我都盡力考第一,咁就唔洗擔心會唔會無A+。
利申:math2011 A+咗
Adore
A+好叻咩?
都係乞食
2011 A要高幾多sd
你A-?
我midterm高1.7sd final高1.75sd 都係得A
所以算把啦cga 4 定 4.3係hr眼中跟本冇分別
如果攞maximum咪唔洗成日計住高幾多sd囉
啱啊 利申拎咗10次左右
你太年輕了 有時讀無興趣既科但又係畢業requirement會reg完就算 食C+ 咁就要靠A+黎補番
乞食science
有圖會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞