科大討論區(22) - 是A也是0

1001 回覆
44 Like 3 Dislike
你廢你事
上連登 何必咁認真 串下唔得咩
得你一個拎scholarship?
同埋依家講既係1.7值唔值A+
你拎獎學金關鬼事咩
最後一個sem cga先有3.7以上 咁樣有冇scholarship apply
我之前有個course midterm final above 1sd
project above mean 1分 已經A 所以midterm full final above 1.7 冇 A+ 真係唔正常
樓上真係
不過咁嘅情況 其實點都應該問下 話唔定真係搞錯呢
俾grade嚴就係爛grade,派grade先係正常?簡單d講,大家既standard唔同,你認為你應該A+,我認為你唔值得囉,你唔抵得咪走去問prof點解唔比A+你,問佢係咪唔正常囉。依家唔係話A,講緊A+,set高d standard唔得?
心照啦,以math2011為例,個course唔算難,midterm final難度都唔高,你都只係1.7sd,其實都起碼無咗10分以上,真心咁都可以A+? 我溫咗兩日咋,一堂都無上,midterm full,final above兩個sd啦,我覺得我做得唔好,因為呢個course簡單,final一定有full mark痴線佬,未出grade前都認為自己A就算,唔求咁多。出grade見到A+,我都有少少驚訝。反而你地覺得midterm final 1.7 sd無A+唔正常。
只可以話大家既標準唔同,就係咁多。
利申:曾經有個course 考highest, 97%,拎左A+,但有人74%左右都A+,我覺得唔應該係咁囉。
我唔再回應啦 費事將個post變咗鬧交post
有咩的話 sorry囉
咁都有得鬧交
完sem要發洩下 咁多位俾我拎黎做出氣袋
@momohahaha
既得利益者
拿師兄你咁就唔啱啦,都就黎放假何必講到咁盡呢
大家無謂係到鬥cga既,都係個句啦每個course都有自己既standard啦,有econ course A+ 一個都唔派

出grade出得嚴啲都好既,我自問final考成咁,冇A+都正常既,唔好再拗啦大家
科大悲歌 傾下grading都好似殺左佢老豆咁
咪就係 講下有咩game好玩重好啦
買咗部ps4之後發現自己根本𠱸中意打機
講真其實我而家打機都唔係因為隻game,純粹係同班frd鳩玩一日已經好開心
正啊喂
agger 越大就越無時間一齊打機
yo 鬧完場交 出咗成身汗 感冒好番晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞