[四季旺爭分奪秒]十二月九日沙田十場暨浪琴表香港國際賽日討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
好高質素既馬,成年無跑,㩒住都跑1:08.xx
認真呢場在公在私
潘頓都想贏
一嚟大賽
二嚟蔡約翰擺明飛起佢

小巨人係潘頓揀嘅
嚟咗咁耐操足咁耐
嗰份心機真係有眼睇
呢場一定先揀小巨人
其次就係有績嘅紅衣醒神同爭分奪秒
旺蝦王應該到頂㗎喇差唔多
旺蝦王唯一輸法 十二檔三疊搶到終點
笑話
上場受讓5磅都俾人追到埋身
仲要上場幾隻初出馬
一係就未熱夠身

蝦係勁又 fit
但係唔好講到冇對手咁
上場用到盡晒,痴線潘
所以我真係麻麻地神仙嗰四隻
寧願撐兩隻因為傷患耽誤左成就嘅馬
小巨人同軍歌
蝦上場賺曬所有野去贏
咁當然賺完可再賺
所以排位應該幾關鍵
小巨人排內過佢就好睇
跑過五百米處時,「勝利仔」在「人民武士」外側處於窘境,當時「人民武士」稍微向外斜跑。
轉直路彎時,「勝利仔」在「勁揪」的後蹄外側處於窘境,當時「勁揪」在墮退之際外閃。
賽後,潘頓被「勝利仔」拋下。
被查詢時,潘頓表示,「勝利仔」的走勢不及以往由他策騎時般強勁。他說,「勝利仔」上仗賽後收停後呈現不安,他覺得這或許對坐騎今晚的表現有一定影響。獸醫於賽後立即檢查「勝利仔」,並無發現任何明顯異常之處。
「勁哥兒」及「紅運戰士」均須抽取樣本檢驗。

隻馬都唔撚gur你咁騎呀獸醫
除非灰蝦勁早熟否則唔會岩岩4歲就到左頂
馬會血統話佢極端早熟
信不信由你
笑死
威威歡星係咪開始可以跟進
留名戒賭
有大仆街 冇窮人

馬會係咪用醒蹄飛黎覺得呢個父系極端早熟,因為其他同父系馬都係3-5歲
個美國佬騎到咁先罰得2日……班馬會倒屎真係唔搞出人命都唔罰多d
如果小巨人可以殺曬蔡約翰軍團就正
實力上係夠
條撚樣招牌黎 有邊場佢入直路唔鬆
而 來 自 歐 洲 的 騎 師 多 數 採 用 歐 式 騎 姿 , 特 點 為 著 重 推 騎 節 奏 及 下 盤 功 夫 , 多 數 會 放 長 韁 繩 而 且 再 會 用 腰 及 腳 推 騎 迫 起 馬 匹 。 而 愛 爾 蘭 籍 的 騎 師 郭 能 正 是 最 佳 例 子 。

郭 能 說 : 「 我 採 用 的 是 傳 統 歐 式 騎 姿 , 重 心 會 放 後 一 點 , 而 韁 繩 亦 會 放 得 較 長 , 所 以 騎 師 一 般 要 蹲 得 更 深 , 才 可 在 馬 背 上 保 持 平 衡 。 」
等睇晨操
今日抽檔位?
11點抽
二千米抽檔位
一對日本馬抽晒最外檔就好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞