[四季旺爭分奪秒]十二月九日沙田十場暨浪琴表香港國際賽日討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
平湖
想問下點解咁多人抽葉楚航水
想聽下故仔
利申 新手馬迷
小弟愚見 睇左星期日十場陣容有少少諗法想同大家分享下
大家可以隨便比意見 一齊交流

<一哩賽>
-星洲用神輝6檔 要首奪G1了
傳承12檔堅怕
日本代表唔講得笑 知友入選真係最R頭

<短途>
-我歌4檔睇下有冇得爭P啦 有就真係還神
小巨人7檔都唔差 呢兩隻傷患馬真係想佢地威
平湖係咪同電腦有仇

<盃>
-雪霸點解要比力架 雖然我都係會支持佢 上場其實一啲都唔差
豬肝1檔今次點都好過馬克? 跟得放得一定唔會頂左出二疊
外隊最忌迪雅卓 冇左明月好sad

<瓶>
-時時10檔反正都留後 會唔會中途見慢就發力走先
鷹雄冇左上次瘋狂步速仲發唔發揮到
外隊馬以呢關最惡啃 樹林玄舞白荷大學 隻隻都有權撼贏

三班1400
-威進1檔天下一 連捷喇掛 大吉利是唔好又塞
四通個閘+大外檔+仆街 不了

二班1200
-和平路同意可以搏 上場又再追得勁 真係比想像中好得多
好吉利睇下轉左大摩會點 計馬二班都係惡

二班1600
-快益善14檔但根本冇放頭馬 自己順放得啦 上場勁到癲
三隻初出馬前景應該都唔錯 但未得住
翠龍失望

三班1800
-加寶用火車熟手又有減磅 好跑過活影 只忌合拍威龍

四班1400
-都市神話用返頓狗但3檔怕又塞 藍天兵馬換人係咪可以再跟??

三班1200
-美麗精神用神輝 嘉應傳奇布文
盛大光輝麥道朗 年年旺巴度 無限驚喜老巫
五隻質新馬用到強手會唔會有好表現?
尤其係盛大同年年 前景應該唔錯

你用個人名義定係page名義講野

好明顯係只代表本人立場啦

本人意見不代表本人立場?
作為一個唔賭(只睇)馬既人,9UP幾隻,勿屌
瓶:樹林 玄舞,巴基有P當贏
盃:馬克 迪雅卓
一哩:傳承 魔族
短途:紅衣 旺蝦王
想聽下故仔
利申 新手馬迷

你google 下香港邊個冠軍練馬師可以無G1
再睇下佢點練馬 尤其是隻大運舞台
想聽下故仔
利申 新手馬迷

尋日先跑完

阿叔訓唔著繼續鞭下屍先
呢兩段試閘文大家唔知見唔見到有咩問題呢??
競馬知舍你地個腦可能真係有問題啦

以下說話係以個人名義回覆

老老實實 ,見到呢啲野好心酸。
先唔理個人名義會點先,但係作為一個咁多人睇既page。竟然直接用一啲侮辱性字眼去講一隻馬係 _ ,完全無尊重馬匹。
正如一個運動員,我都極少聽到啲評論員會話佢地廢,最多係覺得佢地要有啲咩要作出改善。一再講我唔會冷清高話自己無賭馬,但我真正出文時,唔會用一啲咁既字眼。

阿叔訓唔著繼續鞭下屍先

先唔理個人名義會點先,但係作為一個咁多人睇既page。竟然直接用一啲侮辱性字眼去講一隻馬係 _ ,完全無尊重馬匹。
正如一個運動員,我都極少聽到啲評論員會話佢地廢,最多係覺得佢地要有啲咩要作出改善。一再講我唔會冷清高話自己無賭馬,但我真正出文時,唔會用一啲咁既字眼。

仲有
有時講咗某啲野真係要負返責任。
想聽下故仔
利申 新手馬迷

見佢堆馬減夠分先去馬
想聽下故仔
利申 新手馬迷

見佢堆馬減夠分先去馬

望下保羅威威

見佢堆馬減夠分先去馬

望下保羅威威

用成季去減分
但好奇一問 當年佢點拎冠軍練馬師 靠3 4 5班刷數據?

純討論下
見唔少人係一哩兩隻日本馬都係偏向雅谷居多,有冇咩原因令各位認為雅谷>波斯

純粹好奇

阿叔訓唔著繼續鞭下屍先

我都係個句
其身不正就麻煩唔好再出嚟指指點點
今次真係攰,堅訓
見佢堆馬減夠分先去馬

望下保羅威威

用成季去減分
但好奇一問 當年佢點拎冠軍練馬師 靠3 4 5班刷數據?

allin曬咁制
用足季零兩季回氣

阿叔訓唔著繼續鞭下屍先

講句公道說話,個腦有問題呢個講法好似係評馬人發明
留名學野 玩咗年幾馬仔

阿叔訓唔著繼續鞭下屍先

講句公道說話,個腦有問題呢個講法好似係評馬人發明

你個名,阿叔我都有睇超時空要塞
平湖

你真係同電腦有仇

純討論下
見唔少人係一哩兩隻日本馬都係偏向雅谷居多,有冇咩原因令各位認為雅谷>波斯

純粹好奇

Frankel仔
另外睇新聞話跑完安田之後幕後想去香港

純討論下

純粹好奇

騎師問題
你用個人名義定係page名義講野

好明顯係只代表本人立場啦

本人意見不代表本人立場?

清仔
冇呀 都係自己睇完有感而發
同大家交流下姐
平湖

你真係同電腦有仇

唔知第幾次外檔

阿叔訓唔著繼續鞭下屍先

係咪你個page冇人睇呀 酸人地多人like??? 人地風格係咁 你吹咩
想聽下故仔
利申 新手馬迷

佢啲精湛燉馬術
仲係第一個拉哂龍虎舞獅入場等冠軍
威豬到呢
我係軍系郭生
就嗱嗱聲快啲拉走哂啲馬
都唔叻嘅 費事放喺度佔左你個倉位
你知啦 冠軍喺外地買左好多G1馬返黎架
一定要贏返次比祖先先係考子腎孫架
想聽下故仔
利申 新手馬迷

佢啲精湛燉馬術
仲係第一個拉哂龍虎舞獅入場等冠軍
威豬到呢
我係軍系郭生
就嗱嗱聲快啲拉走哂啲馬
都唔叻嘅 費事放喺度佔左你個倉位
你知啦 冠軍喺外地買左好多G1馬返黎架
一定要贏返次比祖先先係考子腎孫架

果陣季初已經吹行話會爭,定後期有成績先有人講?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞