[四季旺爭分奪秒]十二月九日沙田十場暨浪琴表香港國際賽日討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
三隻日本馬我都覺Ascot係好啲
實有迷肥嘅搬隻僥倖出黎
唔記得喇 好似係啲大馬房失靈
中期突圍係咁贏個勢勁就開始吹奏
可能有錯 大家指正下
大運舞台真係燉馬既成功例子,5班獎金獵人
你提起僥倖
就冇得不提僥倖最後一win個場 蔡廄主帥對激賞既神級發揮啦下話
https://racing.hkjc.com/racing/information/Chinese/Racing/LocalResults.aspx?RaceDate=2018/03/18&Racecourse=ST&RaceNo=9
所以我先話嗰屆冠軍水份多到
冠軍但連G1都冇
用盡左第二季即現形

輝哥威哥都有G1啦
隻盛勢會燉到幾時
嘩 呢場係大仆街正式登位嗰場喎
比人圍插到hihi
真係玉帝第九個孫
其中一個係One Master 嘅練馬師
話覺得傳承閃係有疑點
可以去scmp 睇番
其實老實講,賢仔自己live都有講過嘅
六爺話豬肝唔放都得
又唔係冇佢嘅道理嘅 始終細佬大逃嘅印象太深刻
六爺點都比普通馬迷更了解隻馬嘅性能
李斯特城
見到美麗系呢一兩年個運仔 又墮馬又撞牆死又斷腳
同埋美麗上場走勢
加上大摩早有前科
我都*凝*住美麗今場會輸得好慘

希望唔會發生
其實g舍班人都睇得出係愛馬
自己都曾經以某種方式同佢地合作過一次
都覺得佢地好有熱誠同做足資料
佢地page成日update海外馬資料亦都令細佬方便跟進
某d成員係比較有個性但亦冇不妥

有時打錯字就少不免
至於話批評隻馬
其實而家好多講波佬都會用唔同語句黎指出球員未達水準
所以都唔係太過份 亦唔會因爲咁而覺得佢地唔愛馬

自己作為一個想賽馬文化普及ge後生馬迷 都希望唔同賽馬page可以繼續進步 百花齊放
令到更多後生仔會欣賞賽馬
主要賽事冠軍:
二級賽馬會盃 (2016年「天才」)、香港二級賽香港一哩錦標預賽(2005年「天仲之寶」)、香港三級賽百週年紀念銀瓶(2004年「紅辣椒」、2016年「天才」)、香港三級賽皇太后紀念盃(2004年「實業成功」、2010年「家家興旺」)、香港三級賽沙田錦標(2007年「紙醉金迷」)、香港三級賽洋紫荊短途錦標(2013年「跑寶貝跑」)、香港三級賽沙田短途錦標(2013年「跑寶貝跑」)、香港三級賽新馬短途錦標 (2003年「天仲之寶」)。

我航ho ball!
講到我航 梗係要睇返勁飛翔點贏
https://www.youtube.com/watch?v=bbKamQyh0Ec
才系咪識做
拉倉去方嘉柏
呢場欣賞還欣賞 落注買傳承我就不了 美麗系今季黑到死既死 斷腳既斷腳
一隻隨心隨意練到乜都冇已經唔係普通練馬師可以做到
但良才廣才仲喺佢度
呢兩隻幾時拉
比方練良才廣才起碼80分
咪就係大部分都係HKG3囉
連G3都唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞