[四季旺爭分奪秒]十二月九日沙田十場暨浪琴表香港國際賽日討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
有冇人知隻赤火神龍點解死要報1200

減分掛 一級賽冠軍都就嚟可以減到落4班跑
同意
雙方都知道鬥燒係必輸局

馬克唔貼欄放識跑

今次就要證明比大家睇

大佬一早講明唔會讓
係睇細佬
馬克唔貼欄放識跑

今次就要證明比大家睇

大佬一早講明唔會讓
係睇細佬

兩隻鬥散,日本兩匹連贏
又我旺? 未彎咩

外隊好似好強勢 只睇好一場蔡約翰三重彩
又我旺? 未彎咩

1200米
“William said he wanted to ride him again so we got in touch. The first reserve was Tommy Berry, he said he was ready to pack up his things and get on the plane straight away. It was very kind of these two jockeys and I really appreciate that.”

原來係學神主動話想要

老老柒柒 tommy仔好好多 TUM到度隻巴基好安定
又我旺? 未彎咩

1200米

睇落去未灣wo 上次田雞都跑第5
又我旺? 未彎咩

1200米

連美麗大師都嬴甩佢幾個馬位
1200米

連美麗大師都嬴甩佢幾個馬位

買小巨人輸錢都唔能買臭蝦
「美麗傳承」在潘頓胯下於全天候跑道出試。
昨日,「明月千里」因傷患而宣告退出浪琴表香港盃,約翰摩亞當然希望今天一切順利。他認為「美麗傳承」健康情況良好,

然而,此駒於今早出操時將頭轉側,在直路上略為斜跑。

潘頓說:「希望馬兒在大賽當日不會再次斜跑。」他所指的,是「美麗傳承」上月角逐二級賽馬會一哩錦標時,曾出現大幅度斜跑的情況。

「馬兒今早如常展步暢順。今早一課的目標不是為了要在週日再刷新紀錄,只想牠交出俐落的走勢。牠目前的狀態恰到好處,已做足備戰工夫。」

約翰摩亞對「美麗傳承」的操練表現及身體狀況均感到滿意。此駒於接近三週前獲勝後一對前蹄有瘀傷,但現在已完全康復。

他說:「潘頓今早在直路彎讓馬兒走外疊。我們都知道,牠快跳時習慣於在略受催策下將頭轉側,所以會稍微斜跑。但這情況不足為慮。」

「我認為這已成為馬兒的習慣,牠經常將頭轉向右邊,而且傾向略為外閃。牠今天早上轉彎時向外跑,看似有點外閃。我們其後仔細檢查牠的情況,認為牠的狀況良好。牠一直保持著甚佳狀態。」約翰摩亞說。

「美麗傳承」今天早上步履暢順,動作從容不迫,顯然狀態甚佳。然而,這匹六歲佳駟今早並無展現上仗刷新紀錄獲勝前操練時的自信。當然,凡事都是相對的,並涉及主觀因素。不過,傾向斜閃可能已成為這匹超級佳駟的一點疑問。

週日挑戰「美麗傳承」的日本賽駒,當然希望這真的是牠的弱點。
新人終於有isp email, 上左接近一年馬post
希望後日有斬獲
希望後日有斬獲

文已寫
星期日出比大家睇

星期日有信心?唔贏都要有位置啦
睇到之前啲花生
一直想開聲奈何冇acc開唔到
我想知咩叫專業評馬,如果專業到要講隻馬係廢,啲馬係嘍囉
呢啲叫唔叫專業
當然我呢啲係散仔玩下啫,得閒十零廿蚊買下,旨在過下日神
不過我真係好想知
希望後日有斬獲

好難贏不過會盡力跑
睇到之前啲花生
一直想開聲奈何冇acc開唔到
我想知咩叫專業評馬,如果專業到要講隻馬係廢,啲馬係嘍囉
呢啲叫唔叫專業
當然我呢啲係散仔玩下啫,得閒十零廿蚊買下,旨在過下日神
不過我真係好想知

More
希望後日有斬獲

星期日點睇
有無心水

好難贏不過會盡力跑

上次好彩買你位置

星期日點睇
有無心水

好驚天下為攻冇
蝦仔可能會拖下
1600 嗰場點解咁多外隊馬夠膽嚟挑戰 美麗傳承 ?

有兩三個練馬師話
自從望完上場預賽就有膽挑戰了

好難贏不過會盡力跑

上次好彩買你位置

如果傳承有咩冬瓜豆腐

好難贏不過會盡力跑

專心衛冕新加坡果場啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞