amd cpu&gpu 用家 交流 #5

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
夾低D 唔會頂到 g skill trident z ram 咩
我覺得睇黎買d15 s 最安全
推底風扇會唔會頂ram?
d15s 咪一樣頂
買返黎轉哂ippc f12/A14 3000 最好
d15s 應該可以
Trident Z ram 高 44mm
如果我圖入面"2"果個位用12mm 風扇 , 就會同條ram 仲有1mm 空位
btw 理想與現實
u12s 散熱唔夠d15 黎
有RGB
可以諗諗u12s 既, 但散熱效能會唔會同d15 差好遠?
差好遠的話, 寧靜放棄RGB
自己睇悠二d 散熱器test
1600, 遲D可能換 ryzen 3000
2700x + asus x470-i
行到4.2G 1.40625v
開P95,唔係粒粒core用到盡,10%-100%不等,平均係30%,70度
正唔正常
行4.225g 1.40625v就會hang機,但hang之前就所有core100%...
超過4.2ghz要落1.42v以上
正常我4.3ghz@1.41v加x62 60-70度
2600+u12s
b450 mortar
可以超到幾多
4Ghz 試左先
之後再換 4.1 4.2
好想買買買
過呢邊叫下春
買買買買買
你係4.3idle 60-70度?
asus x370/b350用户留意
asus 己經開放 agesa 1.0.0.6 bios 比部分底板
我粒而家 4.2@1.425 full load 65度
用緊7700k1080ti有冇必要上9900k同2080ti好似話效能差好大?睇vr咸片有冇幫助?
燒機都係?
點解我燒親都上80幾90
已經用緊貓頭鷹d15

唔通我未上好個散熱

hwinfo 應該睇邊個位先啱?
我用x62
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞