amd cpu&gpu 用家 交流 #5

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
ram問題唔可以3333cl14
3.9@ghz1.375v燒機用到117w電3.75ghz@1.304v就100w 不過3.75ghz過到test就唔理佢啦睇下可唔可以再降下電壓算
用緊asus x370/b350 朋友留意
agesa 1.0.0.6 bios 要延遲到出年q1先開放
備註 : msi 和giga 已經開放左agesa 1.0.0.6 bios 比 x370/b350 用家
諗住等zen2 或者intel 10nm,總係覺得依家唔抵換,等多陣就有7/10nm新制程好似可以等下,除非換9900k 但係個價....
R5 2400g
A320m-k
Adata 2666 8gb x2
620w火牛
Crucial bx500 480gb

利申:白痴
點解我加左條ram就開唔到機 係咪bios果度仲要改數值?就咁一條又開到,但係加多條就有時著左機但mon冇著,如果開到用一陣會藍左moon,error code :memory_management,有冇人知點解
全部野都係新
ram 隔住插?
AM4係咪用唔到d15?
用到 只係要am4 kit
正 搵日去買先
一定有貨 唔使擔心
a320m k 只有2條ram slot
應該ram dcop 2666 gg左
docp 都炒幫唔到你
我粒2600 1.4v上到4.1咋
4.3 真係諗多左
扣具腦場都有?
一定有
換ram幫到佢
姐係換ram就得?好煩 換邊隻好
Klevv BOLT X Series DDR4 3200MHz 8GB (1x8GB) Ram KL-RM-KD48GU880-32A160T 連散熱片 $530 X2 = $1060
清bios 先,2133無理由行唔到
兩條RAM 係1 pair定分開買?
拔電芯清?條ram我一齊買架
唔該 真係搞唔掂我買過兩條算
抆電
抆火牛
撳下開機制放電再等一陣
還原返再開機
清左bios洗唔洗再搞下d數值?宜家試下先 thx巴打
如果本身冇郁其他setting 例如UEFI/BIOS就唔使…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞