amd cpu&gpu 用家 交流 #5

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
點解網吧部i5 3570@3.5ghz +1050ti 玩LOL個 fps仲高過我1600@3.75ghz+1080Ti
正常
巴打唔明網吧用咩原理?
唔明
我都唔係好知點講到明

留名學野先
今日同fd去網吧,望一望佢地部機見到佢i5 3570+1050ti 玩lol keep到120+fps但pubg我朋友就話會有啲lag因爲我用番我屋企部機個畫質setting 所以我就有啲好奇
LOL食單核
PUBG 兩樣都食
另外網吧順D食有總機神威好似係
所以就算我我粒ryzen單核高頻都冇用因爲佢地有神威
好似係掛
長知識了
我係傳心師
聽日等專業人士講解多D
見到爸打你係硬件po到傳心傳到名都改埋好好笑
無計D人成日要人硬件傅心
Radeon software adrenalin 2019 edition
Voice control竟然support廣東話
不過第一版 driver 支援auto downvoltage /overclock 既 gpu model 只有 vega 56/64 有D 可惜
case antec p8
ram g skill trident z
買d15 (驚頂ram) 定 d15s (又少d15 一把風扇) cpu cooler 好

另外想買多個風扇
cosair af12
定 揀番貓頭鷹?
thanks
cooler 睇機箱限制高度/mb 會不會頂到ram槽決定用邊一個cooler
散熱風扇 其他巴打代答了
cosair 就不了
貓頭英夠靜

你可以check 下佢官網 睇機箱個內籠有幾高
貓頭鷹有咩推介? thanks
我都用緊d15
ram 又係gskill trident z
係有一把風扇要放高少少
又係用緊antec p8 case?
唔係
你快d 上官網check 下先啦
份manual 多數有講cooler max height
https://www.antec.com/documents/product/case-P8%20Flyer_EN_170821.compressed.pdf

係咪哩隻
好似165mm 應該ok

唔知啱唔啱,最好搵返你跟箱嗰份manual
case max 165mm
d15 高 又係165mm
d15s 高160mm
高係把扇到
咪夾低d
中間位用多把F12
咁應該唔得了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞