其實啲人係咪唔知Emirates人工高過垃圾CX成倍?

231 回覆
479 Like 35 Dislike
咪又係臭雞
base香港點同base杜拜呀
做得空姐有好多都唔係為錢,係為玩架啦
我都覺得qr好啲
ek係靚啲
但qr啲人friendly好多
考到先得架 你估HX個班考到咩
係人都知Emirates 人工高 你估又咁易入 入唔到咪留係香港做幾年算 有邊個做空姐係打算做成世
Dubai jj留名
聽講CX啊豬啊狗都入到
之前有fd做EK空姐
英文好好係真 但個樣好普通
其實係咪得亞洲先會有大學生靚女爭住做空姐
外國個啲通常老過我呀媽
講真外國人會唔會反而覺得係厭惡性行業
1要周圍飛,冇得同屋企人一齊,又有時差個啲
2其實咪又係侍應,仲要洗廁所
聽同事講
係韓國日本女仔真係爭住做
對佢地黎講入到佢地本土Airline係好光榮既事
因為佢地要求極高 只會請最Top個批
入唔到果D先會試外國公司
It is about pension too. KE and JAL's pension scheme are quite good.
歐美果啲通常好老
因為人地真係長做架嘛
佢地多數當份工係career 唔似好多人純粹想玩幾年
同埋歐美Airline福利同制度好好多
識一個飛左參唔多廿年既BA crew 佢話一個月最多飛60-70個鐘
但好多時間陪仔女
巴打可以諗定想咩死法
SQ點睇?
CX HX應該唔止咁少,聽講計埋allowance好似都有20k up,有時30k
cx地勤有D又矮又豬
你間咩公司 am得25k
呻下都唔畀???
好明顯出價低請得人少, 人手不足先多嘢做啦
呢行流失率都高㗎
唔好以為咁疏乎
點止地勤 FA都好撚矮又豬
根本唔同檔次 冇咩討論價值
不論間航空公司 、航點、同d女
識人做(其實唔熟)ek空少
唔係特別靚仔
但條友好social

同埋ek去d地方正好多
見佢ig 連人間天堂 毛里裘斯都去埋
佢地真係會考左兩三衰左都再去報
sbt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞