[ViuTV-三一如三]我叫Jolie,我耕田㗎

715 回覆
43 Like 8 Dislike
結果肥仔無返到黎

之後開晒記者會好齊人架
果陣話拍埋咩最後一場
又有肥仔同賢仔
希望下星期會出現
成套劇一開始果種淡然得黎有d深沉無奈既感覺好吸引我一直追 eg 肥仔揾返個女仔、談判專家遇到個病人、Pokemon go,再加埋首配樂
有時又回應返當時社會發生緊既事,eg 立法會選舉,其實都幾好睇,幾創新(粵語劇集黎計cctvb應該從來未有過掛
完左呢套暫時冇野追啦viutv

其實我覺得啲故事好吸引,都好中point
第一集自由定價果陣我已經喊左,講緊係第二集咋喎

同埋pokemon go果集有個detail位令我更加鍾意呢套劇
個男主咪做看更換制服,換返放工衫時佢都仲係著住佢對黑襪
返制服shift表示好多人都咁做
miss 前都有追,之後就冇追
有冇人覺得二人前轉番阿平之後無咁好睇
之前個d有趣好多
點解我見節目表,next mon 會有第55集

特別篇,冇睇預告?

無睇呀,我以為完左
有冇人覺得二人前轉番阿平之後無咁好睇
之前個d有趣好多

一開頭果廿幾集係有趣d
比較似處境劇,一集或兩集一個故事
不過就發揮唔到主角嘅功效
似配角多d

阿平返黎開始,成個劇就開始轉向連續劇咁
三條線都開始準備埋尾
個氣氛亦沉重左,都係無咁好睇
睇完 有啲唔捨得

留意到黃小姐真係集集露膊

我以為呀花最後都會叫黃小姐做呀媽,點知都無

另外,呀平一返黎好似變左第二個人

好急功近利咁,又無解釋

腎仔最後良心發現,証明到自己後就變返獨立歌手

但我覺得盧凱鵬無指示過偷歌 但係條𡃁自把自為既
睇wiki 睇番佢地最尾都有用一句話首尾呼應番原本開鋪既理念 好正
btw其實套野都幾好睇
其實真係好佩服viu佢好近先拍呢啲劇
真係好貼地
其實呢啲戲真係贏tvb 9條街
都唔明點解都做唔起
Btw viutv啲節目啲歌幾好聽
其實真係好佩服viu佢好近先拍呢啲劇
真係好貼地
其實呢啲戲真係贏tvb 9條街
都唔明點解都做唔起
Btw viutv啲節目啲歌幾好聽

其實好小眾
無fd無同事有睇
真心好睇..
今晚有特別篇
今晚有特別篇

等睇莫志凡
編劇
編劇幾有喜感
break the 4th wall
做乜鳩
又整撚埋晒呢 d 特別篇
好好笑
又整撚埋晒呢 d 特別篇

但我覺得幾過癮
編劇爆大鑊兼屌老母時間
好合時地靚抽左阿頂又拜耶穌又拜關公
係我就溝撚咗阿花佢
留係呢間cafe唱歌無人聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞