Spider-Man: Into the Spider-Verse集中討論區

546 回覆
56 Like 17 Dislike
咁又over 左
最好睇嘅gg仔走唔甩
最好睇嘅marvel都可以爭下
破壞王咁差咩?
原來配 gwen嗰個係bumbble bee 女主,自己打自己 呢個檔期
我覺得唔差
我又唔覺得誇左 睇佢用咩期去比較 但呢套野好聰明去運用卡通既優點 細至背後既音樂都好正 overall黎睇 呢1 2年既戲比教之下係我心入面有top 3
如果講娛樂片黎講可能係近附滿分嘅
但電影太闊啦
呢套相比之下未去到驚為天下

可能我雜食啲 咩戲路都啱
真係近幾年最好睇既戲都唔誇張
咁又over 左
最好睇嘅gg仔走唔甩
最好睇嘅marvel都可以爭下
我又唔覺得誇左 睇佢用咩期去比較 但呢套野好聰明去運用卡通既優點 細至背後既音樂都好正 overall黎睇 呢1 2年既戲比教之下係我心入面有top 3
如果講娛樂片黎講可能係近附滿分嘅
但電影太闊啦
呢套相比之下未去到驚為天人

可能我雜食啲 咩戲路都啱
會二刷
我覺得好睇過 IW
可能我私心 Spidey
粵語英語都睇左一次
好想明年去睇日語版
粵語真心唔差
無9唔搭8既明星亂配
好睇
好耐冇入戲院睇動畫片
你老味2d睇睇撚到老花咁
今日帶左老豆老母睇順便二刷
老豆都鐘意睇marvel啲特技片
睇完問佢好唔好睇佢話「好」
「但都係真人好睇啲,特技勁啲」
可能呢套野既優點真係唔係人人識睇
一般觀眾唔會識睇套戲特別之處
最尾只會覺得「唔錯,但都係卡通」
但佢又唔夠破壞王果類動畫兒童向
令到定位尷尬真正識欣賞既就只剩得漫迷
家長要帶細路去睇始終會選返破壞王果啲
一套咁好既Spider-Man電影得咁小人欣賞到真係有啲可惜
好精彩,年度級驚喜之作
追逐, 爬牆之類既場口分鏡正到
絕對係我近年睇過最好睇既英雄片

最尾懷舊蜘蛛俠係我睇過最正既片尾
佢地點明呢套同普通動畫或者卡通電影有咩唔同
因為佢地未必識marvel 啲漫畫,唔明呢套戲將漫畫式分鏡放入電影入面,仲要發揮到淋灕盡致
係 所以有啲可惜
Gwen bb
佢望住peter parker都可以無野
真係let go 左
She's not YOUR MJ
不嬲香港同歐美都有bias覺得動畫=細佬仔先睇 even 佢哋知有宮崎駿嗰啲大人先睇得明嘅動畫都改變唔到佢哋個bias
應該係話香港人唔太認識美漫風格
如果係美國人就算冇睇開漫畫都應該知美漫係咩樣
下集有2099同六手
firm咗喇咩
美國係民主社會 fans投得票要六手 唔跟咪等於倒自己米
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞