Spider-Man: Into the Spider-Verse集中討論區

546 回覆
56 Like 17 Dislike
溝埋一齊
MJ係條街講個段說話好感動 每一個人都係spider man
we are flash
絕對絕對絕對絕對絕對係有史以來最出色嘅蜘蛛俠電影,美術勁到嚇死人,同我經常話超級英雄嘅起源電影最重要係令觀眾鍾意個角色,打好觀眾感情基礎先喺續集加料,而呢套蜘蛛俠呢方面係拎滿分,一口氣推7個唔同版本嘅蜘蛛俠出嚟但全部都鮮明討喜,Sony呢舖真係well done.

不過電影有兩個技術性問題好不滿,第一係畫面幀數嚴重不足,就好似用部唔夠勁嘅電腦夾硬開盡晒特效嚟打機咁,第二我嚴重懷疑呢個係夾硬2D版,成套戲幾乎每一秒都充斥毫無意義嘅鬼影,exactly就係睇3D戲唔記得戴3D眼鏡個效果,奈何香港只有2D版本上影,睇嚟要等遲啲出3D bluray先可以用最佳效果欣賞呢套傑作。

呢套字幕後一樣有特別嘢睇,唔好問我精唔精彩,呢啲嘢見仁見智,我就覺得夠玩嘢超勁正。
想搵返個首spider bell ,但google唔到
又賴毒撚
唔知外國睇有冇3D版
起初我以為啲「鬼影」係特登
但越睇越唔對路
因為當「景深」理解佢就好似新手影相錯focus咁
仲有啲場境佢係全個畫面都有「鬼影」
根本冇任何要突出嘅主體
好怪
我都覺,好似明明係3D,俾人轉做2D咁。
Yes
大陸有3d版
下星期特登上去睇多次
睇下點
睇嗰陣有諗過用返紅綠眼鏡睇會點
請問粵語版有咩人配
d畫好正
岩岩睇完,成個戲院得廿個人睇度,係咪宣傳唔夠
btw d歌全部都好好聽
都幾好睇 不過比想像中差
遲出場果三個真係為出而出
用嚟擴大個宇宙only
寧願用3隻換多隻2099出係主線好過
劇情都偏普通
打鬥唔過癮 到喉唔到肺
美術design 就值得大讚
中上水準
因為我無玩隻game但知最後佢係著在黑底配黃個件打final boss,而係套野到佢個戰服櫃又有依件,點解唔著佢打要著番套普通呢,可能著在唔駛死.雖然我知戲情係咁無計
行樓梯落 諗起venom pussy
後面嗰三個真係唔太夠戲份,peni都話有幫到手整usb,但Noir同隻豬真係少咗啲著墨

btw 啲人唔識回應就負評真係好可悲
套戲唔彈得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞