Spider-Man: Into the Spider-Verse集中討論區

546 回覆
56 Like 17 Dislike
Apocalypse 係Miguel
事實係到的確冇乜好討論
Steve Trevor係金毛Peter
條金毛仔一開場跳舞我真係頂唔撚順
睇黎你真係好想有人同你傾計
睇左中文版有d後悔無睇英文版,睇翻youtube d trailer 英文好聽好多, 中文釋得怪怪地
你指我先
peni好可愛
雖然知畫風係故意想表達來自唔同宇宙
但明顯有d格格不入 noir同豬都自然少少
動漫先做到
真人玩唔到畫風分宇宙
反而唔覺得格格不入
畫風混搭係呢套電影喺視覺上做得最出色嘅地方,淨係睇文戲其實可以見到除咗仿漫畫之外仲有少少定格動畫嘅特色,明明係3D人物嘅郁動睇落就硬係lag lag下咁
但一到動作戲就流暢到放煙花咁好睇
Peni好明顯刻刻意做到日本美少女咁有二次原嘅平面特色,簡單嚟講即係紙片人
但難得嘅係佢紙片得嚟係融入到一班3D嘅角色度
Noir都好明顯質感上唔一樣,睇衣物同鞋好易見到一塊一塊模糊嘅色塊,佢成個人真係淨係由光同影組成
再加用得好靈活嘅文字框、漫畫分鏡同前背景呈現
我諗呢套戲係動畫片嚟講都已經達到咗前無古人嘅高峰
唔知邊條新聞講話劇本原先有Dr.Strange出黎客串係唔係堅?如果迪迪尼肯借啲版權比Sony咁樣拍動畫版電影擴大個電影宇宙就正 反正迪迪尼都唔諗住出Marvel動畫電影,到時Sony專注動畫世界,迪迪尼專注MCU
呢套戲拎滿分啦
畫面豐富得黎唔會覺得太over
劇情鋪排得好
人物角色性格鮮明討好
配樂仲要咁好聽
睇完一次念念不忘啊
對air jordan 1 original story好搶眼,搞到我心思思想買番對
香港nike抽完喇
Spider Gwen 真係好搶鏡,唔怪得美國咁受歡迎
mamo好唔夾
啱啱睇完,今次主題應該唔係能力愈大責任愈大

有無巴打有呢張圖既高清版? 搵左陣都搵唔到,想拎黎做PC wallpaper
睇左英文好正
好奇廣東話配成點
Gwen配音係咪大黄蜂女主角?
咩名有無J圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞