Spider-Man: Into the Spider-Verse集中討論區

546 回覆
56 Like 17 Dislike

講返打鬥方面,我覺得如果臨尾出返隻綠魔就可以用嚟比後面三個加多啲打戲份
打鬥可以講仲冇癮過tobey版第二集
可以講動作Design冇發揮到動畫嘅完全水準
套戲D畫面好漫畫feel,有D漫畫聲效字、主角既內心獨白、漫畫式分鏡
唔同風格既畫風融合一齊但又唔會覺得突兀
個人最鍾意miles覺悟後換左戰衣係摩天大樓跳落黎個幕 ,D分鏡
https://youtu.be/TRZ9DRqNuLI
https://youtu.be/ApXoWvfEYVU
D歌同套戲都好夾,不過望住主角對鞋感覺好似聽緊運動鋪播開既歌
睇過1610漫畫知Miles畀蜘蛛咬,開頭個隻PP蜘蛛就一定會死,但個幕都係好心up
同埋打大佬之前話一定要有一個人留低熄機然後5隻蜘蛛同時話「等我嚟」個度都有啲眼濕濕
真正明白能力越大,責任越大 先係蜘蛛俠
Peter Parker
其實冇必要覆你,你觀點人地唔認同咪負評你,你觀點唔比人負評得?
原本以為粒骰會變埋黑白
套戲好撚多笑位

片尾有下綁住SpiderPig來燒
My name is HAM, SPIDER-HAM
我淨係記得佢真名叫peter porker
A spider bitten by a pig
呢齣戲除左無Leopardon我唔高興之外我好鍾意
Watch again
有出咩?
Miles枱面

邊度睇得切
辣殺
乜原來係Cottonmouth配uncle Aaron?
仲有爛片王尼古拉斯基治配noir
唔好手指指
咁又係 事實係到 未唯有負評下囉
Sabertooth係Kingpin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞