[KPOP] 2018 KPOP討論區 (18)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
要做手腳使乜自己搞個榜
https://youtu.be/QKPE4M1szmU

FNC新女團Cherry Bullet cover into the new world
前奏好似nothing’s gonna stop us 好正
佢地明顯造音樂 多過偶像洗腦式 唯有捱下啦
講到好似呢三間依架啲團要靠買咁
但YG唔止買左MELON
仲有Genie
未睇過呢團 見咁多人話係18年最佳新人就睇下
棗紅色個個好唔夾喎 似係唔啱呢個風格俾人夾硬加左入呢團咁
初初原意唔係咁 後尾為利益分分鐘會
佢地cb左兩次 舒華都keep住尷尷尬尬 目口目面咁
做榜單最緊要公正
我就唔知果三間公司會點管理新音源網站啦
但至少melon同其他大、細公司都冇乜關係
梅小惠?
出多過4人既雙數團唔會好難編舞咩
而家好似愈黎愈多雙數團
次次都要蹲低好傷膝頭
Solo歌手d編舞都好傷膝頭
請夏 宣美
宇少編舞
Centre 係幾靚...不過又12人團...唔紅既話真係走唔耐...
例子..宇少
但依家似偏向多人團編舞先多變化
4、5人團編舞無咁華麗咁
高音位好差 唱得好一般
MNH Entertainment confirms Chungha will make her comeback on January 2
Mamamoo and BTOB confirmed to attend 2018 KPMA on December 20
其實唔可以搵DANCER搭夠咩?
宇少唔紅 今次回歸無中國人成績都超哂班喎清
Super Junior Yesung and Chungha will release collaboratio track "Watcha Doin" on December 17

Groovy bass line, synth sounds, up tempo pop song
八公司2019年企劃
1 YG: Bigbang成員退伍,YG寶石盒出道準備
2 JYP: 以申柳真為中心的新人女團明年初出道準備
3 BigHit: 明年初新人男團出道準備
4 Pledis: 在Wanna One活動結束後,討論黃旼炫明年的活動
5 FNC: 鄭容和退伍,新人女團Cherry Bullet出道,AOA新專輯準備
6 Starship: MonstaX、宇宙少女新專輯回歸
7 CUBE: 李旼赫、李昌燮入伍,CLC Pentagon Gidle進軍海外,賴冠霖重回cube,柳善皓開始演技活動
8 Mystic: 孫佳仁、敏書回歸,準備新人出道
Mute住黎睇我覺得dance真係同少時差唔多
定係sone又嬲嬲豬唔比長江後浪推前浪
Gain回歸係咪即係BEG可能回歸?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞