[KPOP] 2018 KPOP討論區 (18)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
Pristin 已經係IOI系(唔係101)入面
個勢頭開得最好既一隊
唔知點解搞成咁
垃圾公司
有冇諗過本身班人都係垃圾?
其實咁唔想跳咪好似bb 咁feel style 咪算囉
如果佢地有料做到既話
個po冇咩人
想唔想睇靚圖
當推po
難得對佢有返d好感
最落力果個係咪rose?
rose lisa都落力啦
南韓夯團BTS防彈少年團8、9日在桃園國際棒球場舉辦《WORLD TOUR LOVE YOURSELF》演
唱會,也因為今晚是台灣最後一場演出,表演內容略有調整,獻給台灣ARMY(粉絲名)不 同驚喜與享受,但在唱倒數第二首歌時,團員除了表演,主舞台更帶來煙火秀,但煙火卻 炸傷了B2搖滾區的部分觀眾,現在已送往醫院。

BTS今晚在台最後演出,把昨天的組曲〈GO GO〉、〈Blood Sweat & Tears〉、〈Boy In
Luv〉、〈FIRE〉改成〈Boys With Fun〉、〈興彈少年團〉、〈silver spoon 〉等,讓
歌迷非常驚喜,老么成員柾國更在表演最後一首歌前,清唱張雨生的〈我期待〉,為演唱 會獻出驚喜彩蛋。

在演唱倒數第二首歌〈Anpanman〉歌時,主舞台發射一秒60發的煙火,場面相當壯觀,但 煙火落下時,卻炸傷了B2搖滾區的觀眾,有的頭髮燒傷,有的腳被燒到脫皮,《NOWnews
》記者直擊到粉絲紛紛坐在醫護站哭泣等治療。

對於狀況發生,主辦單位「理想國際」回應表示,確認有三位歌迷被炸傷,現在已送到醫 院治療並等待狀況回報,也正在跟硬體與煙火商釐清當中。

此外,BTS晚間演唱會結束搭乘保母車離場時,傳出在高速公路發生車禍,對於這部分,
主辦單位承認此事,表示當時前方車輛緊急煞車,加上韓國工作人員車輛眾多,才與後方 車輛擦撞,目前藝人已平安回到飯店。他們明天將搭專機離台,班機不公開。

佢地跳緊邊隻歌?
Bombayah
rose股價爆上升中
唱腔好唔好聽唔理嘅話
佢真係一直都好落力唱跳
其實呢啲基本野黎
Jisoo墮落啦
除非有BB唔跳都氣場 或者 好似Apink有互動
如果唔係落力跳係基本
Viu TV MAMA韓國站直播
http://viu.tv/ch/96

出席名單:
Wanna One 、Z*ONE、(G)I-DLE、LOONA 、 fromis_9、stray kids、THE BOYZ、平假欅坂46、HAON、NATURE、GWSN、炯燮 義雄、金東漢、VINXEN
Mama冇人
個line up咁弱 MaMa重點係咪都係喺海外
睇左幾分鐘完全唔知咩人黎
不過都係 香港日本個line up吸引啲
佢好緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞