脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 (11)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
埋單幾銀
2萬8港幣
我係絲 每日應該甩60-100條頭髮 雖然係正常但平身啲頭髮都少又幼 頭頂條界已經越來越開 我先20歲 唔想40歲都無就無哂頭髮 上網睇過應該係脂溢性脫髮 想問下如果想check頭皮同醫既話 我應該去左搵皮膚科醫生先 軟去啲活髮機構做下療程
我真係好驚甩哂啲頭髮 想知如果第一次睇脫髮 應該搵左邊個先 同埋有無介紹邊間好 上網睇過得好少醫生推薦 好驚搵錯人浪費時間
效果好先講你知
大陸植真係好平巴打植個時有冇淆底
反而想問下如果你髮線keep住向上移
你依家植咗
你前額植完係有頭髮
但係你中間依家有頭髮個啲位遲早都會甩
咁過幾年咪變咗前後有頭髮
但係中間就甩鬼晒囉?

有啲1999
巴打
如果minoxidil 用噴霧的話
好難避免噴頭皮時唔噴到其他健康嘅頭髮
咁可以點算?唔噴,轉搽?
噴後按摩頭皮時,又會沾到其他健康頭髮
想問吓用5% 時有咩要注意

另外,想問吓頭幾個月用咗minoxidil 係咁甩要繼續用,直至半年後都繼續甩,唔對路先停?
我明啊, 所以要搵藥食,但問親到話要醫生紙,我又唔想去睇醫生, 同埋 我係脫都唔係好嚴重,8年前都係咁,係個額角放得落第5隻手指咁, 你睇相我好似甩到好後咁,其實唔係,係個醫生遊說我幫我拉低左髮線, 我家陣個額頭放3隻手指
唔驚啊, 我有個髮型師朋友都係果間做左,佢介紹我去做既, 我見佢做左之後效果好好,後生左十年咁
佢個到有冇啲植後覆診個啲?本身諗住台灣搞,但真係幾貴,同埋有起事黎又無可能飛返台灣搞
但自己又淆大陸植,硬係覺得有伏咁,好撚掙扎
佢有植後復診的,4日後,10日後,之後有咩問題都可以番去搞,一般洗頭、檢查果d唔收錢的,約就得啦, 你怕係大陸值係怕質素定怕一個人去? 我自己整成點唔知,要等10個月,我見我個朋友整完好好,咁我今次做手術又有另一個朋友陪我去,我無咩怕
我怕質素,一個人去搞完全無問題。最驚廿幾歲仔整衰左個頭,咁就一世
咁你留名等睇我整成點囉
好啊,不過好似最少半年先睇到成效到時巴打你再介紹下
咁我奈唔時影d上黎囉
咁有無人分享下點買保康絲?
去藥房睇下有冇得買
好啊預祝你半年後一條好漢
多謝多謝
Ok,我去問下,唔該巴打
唔知啊,我直接係深圳整
有冇人有留意新出嘅生髮水brotzu lotion

睇介紹

佢嘅機制好似係強化版嘅minoxidil
請問如果植髮的話
平時梳all back頭咪會見到植髮區嘅點點,大家會點處理?😓😓😓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞