【連登 商業電台 光明頂 討論區(八)】

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
簡單嚟講,即係無可能
雜粉啤都開始轉定呔鳥!!!!
桑德斯稱,如果雙方在90天內未能達成共識,美方將實施擴大徵稅。
================
美國向中方提出的8大貿易要求:
-由2018年6月開始,在未來12個月內縮窄1000億美元中美貿易順差,並在緊接的12個月內,進一步縮窄1000億美元雙邊貿易順差;

-立即停止對「中國製造2025」的高科技產品和行業提供補貼;「中國製造2025」涵蓋10個行業,包括飛機製造、電動汽車、機械人、電腦微晶片及人工智能等;

-接受美國對「中國製造2025」的進口產品實施限制;

-採取「即時、可驗證的行動」,阻止網絡間諜活動入侵美國的商業網絡;

-加強保護知識產權;

-接受美國對中國敏感技術投資的限制,而不會採取報復行動;

-把目前平均10%的非關鍵領域關稅,降至與美國平均3.5%的關稅看齊;

-開放其服務及農業市場,讓美國恢復相關市場的競爭力。

美國還規定,中美雙方應每季會晤,以審視貿易進展情況。
================
90日內,能全部接受以上8項要求,美方才會停止實施擴大徵稅。
兩個意思唔同喎夢翁
林鄭支持港獨
佢地咪話當年睇漏眼囉,有咩咁難解
佢咪唔比你入,順手dq埋,仲慳時間

而家政府仲同你君子咩
19又再bin鳩班公民狗黨
19邏輯好清楚
駁唔到
好清晰
隱晦^2
泛民
美國真係取消左
會出黎反對美國決定?
到時同民建聯一齊去美國領事館示威
美國真係唔明你自由黨過嚟做咩

你過去說服一國兩制仲係健在,但你特首就dq咗朱凱迪、你自己個黨又啱啱想勳議23條,然後仲有一大堆例子咩銅鑼灣書店、FCC記者。你過去美國究竟係投拆定話呢d例子係唔正確?
鮑偉聰到左選舉咪又係叫人含撚投泛民
依家屌佢地有撚用咩
佢地淨係識呃九萬八咋
叫佢同肥亨辯論下
自由黨過去,勉強都可以講為代表建制商界利益,想兩邊攞著數,又擦大陸鞋,又唔想取消關係法

但係泛民民主黨同公民黨做遊說保持香港關係法,就真係唔知咩
但自由黨啱啱先將23條議案變做討論貿易戰,你自己就想推23條,跟住走過去同人講我地同中國城市唔同?

即係啱啱大庭廣眾係咁打仔,美國睇唔過眼,你就飛過去同人講其實你屋企都好融洽嘅,打仔果d假嘅。我係美國就會覺得你精神分裂囉。

至於公民黨果d, 更加唔知死過去做咩,關你鬼事咩。
一陣又講咩 唔想提陳浩天 俾機會佢曝光
我心諗 佢仲多人識過你啦
同日2單美加華人驕傲事件,睇點處理肥平入罪同華為慢慢周就知,共狗只會當RedBlooded貴族係"人",其他包括成班港共白手奇,就算捐軀都不過係狗囉!!!!

"首先你是支那人...."?????
同日2單美加華人驕傲事件,睇點處理肥平入罪同華為慢慢周就知,共狗只會當RedBlooded貴族係"人",其他包括成班港共白手套,就算捐軀都不過係狗囉!!!!

"首先你是支那人...."?????
小罵大幫忙
華為副董事長孟晚舟涉嫌違反美國對伊朗的貿易禁運,在加拿大被捕,內地官媒《環球時報》總編輯胡錫進在微博評論事件,指美國在市場上打不垮華為,不要採取卑鄙的流氓手段。

胡錫進指出,美國抓孟晚舟完全是對中國的一種「宣戰」,美方試圖用美國的法律體系整華為,華為應首先認真同美國打一場法律戰爭,爭取在法律上駁倒美方的所有指控。

胡錫進稱,華為如此謹慎、守法的公司,決不可能惡意違反美國對伊出口的禁令,而美方的所謂證據一定是漏洞百出,華為可在美國法律體系下打贏這場官司。

胡錫進又表示,國家主席習近平與美國總統特朗普剛舉行會晤並達成共識,落實共識是中美共同的大局,拘孟晚舟是對落實兩國領導人共識的嚴重破壞,不符合特朗普的政治利益。

胡錫進強調,如果美方粗暴堅持錯誤做法,迫中國釋放力量,相信華盛頓最終會後悔
人地美國人...
自己國家內政

依D係人地國家既事...
幾時到你說3道4

加拿大美國人慢慢周!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞