【連登 商業電台 光明頂 討論區(八)】

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
原來健吾無做人民大道
無聽開唔知
健吾d 怨婦港女tone真係好難頂
好聽
恥笑港豬
落雪揸車
加拿大同澳洲先最難頂,可以3個鐘頭直路,唔似日本高速公路60分鐘內必定有休息站抖一抖
屌你老母 一開 基佬健吾
返去做人民大道啦!

寧願聽馮智障 都唔聽健吾啦

監製係未痴線 健吾依啲即刻張成個節目質素急速降低
係佢把聲 已經好 撚 難 頂 !
寧願聽錄音 同 澳門個彭博 都唔聽健吾啦
監制 唔好咁對聽眾啦!
做乜柒講講下講珍珠奶茶
屌你啦 無啦啦係到暗抬支那

健吾 依啲真心仆街黎
雖然健吾把聲同態度好怨婦
但佢真係毫無保留去屌啲依家既問題現象
之前睇過奇妙套陳志雲,健吾有時講啲嘢又真係中到應一應
之前睇過奇妙套陳志雲,健吾有時講啲嘢又真係中到應一應

原來有人真係會睇奇妙,仲要係睇2個屎弗鬼???
有19,似Live喎!!!!
記得繼續準時交稅!!!!

港鐵沙中線紅磡站自本月10日開始鑿牆,惟先後兩度在東西走廊B區月台層板近東面連續牆,以非破壞性方式「陣列式超音波檢測方法」檢驗鋼筋螺絲頭扭入螺絲帽情況,發現有6枝鋼筋檢測結果均未達標。

路政署今晚(28日)再公布檢驗情況,在最新公布的14個結果中,再有4枝鋼筋不達標,即檢驗合共24枝鋼筋中,有10枝不及格;其中一支只扭入9.40毫米。

沙中線紅磡站工程接連傳出醜聞,港鐵自本月10日起開始鑿牆,在之前已抽驗的10枝鋼筋中,有6枝不達標,最離譜的一枝僅約6毫米絞牙扭入螺絲帽。

根據今日路政署最新公布的14個結果,當中有4枝並不達標,該4枝分別只扭入36.65、33.00、35.34、9.40毫米;而只扭入9.40毫米的一枝,位於東西走廊C3區月台層板近東面連續牆底部,更外露了6至7個扭紋。

另外,在開鑿東西走廊C1區,及香港體育館區月台層板近東西走廊近東面連續牆時,分別於12月20日及22日在測試位置以外,發現兩個未經連接的螺絲帽;以及於12月24日在測試位置以外,發現一個只有一邊接駁上鋼筋的螺絲帽。路政署表示,詳情有待進一步查證。

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/274744/%E6%B2%99%E4%B8%AD%E7%B7%9A-%E5%86%8D%E6%9C%894%E6%9E%9D%E9%8B%BC%E7%AD%8B%E4%B8%8D%E9%81%94%E6%A8%99-%E7%B4%AF%E8%A8%88%E5%85%B110%E6%9E%9D%E4%B8%8D%E5%90%88%E8%A6%8F%E6%A0%BC
廢佬信正苦就得
鮑sir: 得喇我又錯

駁都費事駁
充完電返黎,今晚19戰鬥力滿血兼跳升3級,全正面直線!!!
又屌支文傳媒飛機癮!!!
香港本來就係支共要你繼續做扮鬼既雞棚架啦!!!!!
鮑sir:其實,其實,其實,其實
過左97咁耐
仲有得過洋節
都算幸福啦 要感恩🙏
終於講敘利亞撤軍!!!
2018最後一集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞